Helyi közélet

2015.07.19. 12:34

A sporttal tovább erősítik a kapcsolatukat Edelényben

Edelény - Egyhetes edzőtáborozásra érkezett Edelénybe lengyel testvérvárosának, Siewierz-nek a futballcsapata.

Edelény - Egyhetes edzőtáborozásra érkezett Edelénybe lengyel testvérvárosának, Siewierz-nek a futballcsapata.

Az őszi bajnoki szezonra való felkészülés keretében három mérkőzést is játszanak majd.

Sokféle program

„Két évvel ezelőtt edzőtáboroztak nálunk lengyel testvérvárosunk labdarúgói – tájékoztatott Baranyi Ferenc, a polgármesteri kabinet munkatársa. – Láthatóan jól érezték magukat, hiszen most újra jönnek.”

Két évvel ezelőtt edelényi és miskolci városnézés, császtai pincelátogatás is elfért a tréningek és az edzőmérkőzések mellett. Idén már sokkal jobb feltételek várják a lengyeleket. Az sem mellékes persze, hogy időközben elkészült az edelényi önkormányzat tulajdonában lévő egykori uradalmi borház és megújult az alatta húzódó pince, de a fontosabb az, hogy kiváló minőségű pályák fogadják őket az új városi sportkomplexumban.

Van miért készülniük a helyi és a környékbeli futballistáknak, hiszen két éve edzőmérkőzésen mind az edelényi, mind a barcikai csapat kikapott a Siewierz-iektől, de idén a bánhorvátiak is megmérkőzhetnek velük. Persze nem az eredmény az elsődleges, mivel Molnár Oszkár és Zdzislaw Banas polgármester célja az, hogy minél több területre kiterjesztve erősítsék városaik és az azokban élők kapcsolatait, együttműködését.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában