Friss hírek

2010.01.11. 11:13

Letartóztatások Angolában a togói válogatott busza elleni támadás kapcsán

<p>Letartóztattak két férfit Angolában a togói futball válogatott autóbusza elleni pénteki halálos támadással kapcsolatban. Ez az afrikai ország állami médiája közölte hétfõn.</p>

Az angolai Nemzeti Rádió bejelentése szerint az északi, Cabinda tartományban fogták el a két gyanúsítottat, ott, ahol az Afrikai Nemzetek Kupájára tartó togóit csapat buszát megtámadták.

A togói csapatot a támadást követõen hazahívta országuk kormánya, õk azonban úgy döntöttek, hogy társaik iránti tiszteletbõl maradnak és játszanak. Szombaton este aztán a togói kormányfõ parancsot adott arra, hogy térjenek haza, mire a csapat elindult, így le kellett mondani a togói válogatott elsõ mérkõzését a tornán Ghána ellen.

A történtek azért is keltettek nagy zavart és figyelmet világszerte, mert egy másik afrikai ország, a Dél-Afrikai Köztársaság rendezi a nyári, labdarúgó világbajnokságot, és sokan régóta érvelnek azzal, hogy Dél-Afrikában komoly gondok vannak a közbiztonsággal.

A BBC úgy tudja, hogy a togói válogatott visszalépése nem végleges, a csapat esetleg mégis visszatér Angolába, miután a három napos nemzeti gyász megtartották Togóban. Hivatalosan azonban ezt nem erõsítették még meg még. A válogatott leghíresebb játékosa, Emmanuel Adebayor (Adebajor), aki korábban az angol Arsenalban, jelenleg pedig a Manchester City-ben játszik, nem sérült meg a pénteki támadásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!