Miért nem szöknek a szökőkutak Miskolcon?

Akt.:
Még várni kell erre a pillanatra
Még várni kell erre a pillanatra - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – „Miskolc a hidegebb klímájú városok közé tartozik, ezért a későbbi időpont.”

Miért nem működnek a tavasz beköszöntével Miskolc szökőkútjai? Ezt a kérdést szinte minden évben felteszik olvasóink. Legutóbb Agora levelezőfórumunkon is téma volt. Azzal megspékelve, hogy más városokban, például Debrecenben is, már beüzemelték a szökőkutakat. Ezzel kapcsolatos kérdéseinket a városgazdának is feltettük.

– Miskolc szökőkútjait a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. évek óta, az időjáráshoz igazítva, hagyományosan május 15-ére üzemeli be és szeptember 15-ig működteti – érkezett a válasz Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatójától. – Ettől lehetnek alkalomszerűen eltérések egy-egy nagyobb rendezvény kapcsán, vagy kifejezett igény esetén, amennyiben az időjárás engedi. Mint ahogy arra is volt példa, hogy rendezvény miatt leállították a szökőkút működését.

Hogy miért nem hamarabb üzemelik be, mint más városokban, a kommunikációs igazgató elmondta, Miskolc a hidegebb klímájú települések közé tartozik, itt áprilisban is számítani kell komolyabb fagyokra, ez indokolja a május közepére időzített kezdést.

„A szökőkutak karbantartását a nap nagy részében fagymentes időjárás beköszöntével kezdik meg. Ekkor készítik fel a szökőkutakat a nyári üzemre, amelynek elvégzéséhez a kilenc szökőkút esetében – az egyéb városüzemeltetési feladatok mellett – 1-1,5 hónap szükséges” – tudtuk meg.

ÉM-NSZRA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .