Miért nem jön Angelina Jolie Miskolcra?

Angelina Jolie
Angelina Jolie
Miskolc – Miért nem hívjuk meg Angelina Joliet Miskolcra? – kérdezi egyik Agora levelezőnk. Tényleg, miért nem?

Kicsit megmosolyogni való dolog amit írok, de….. miért is ne” – kezdte levelét Agora levelezőfórumunk egyik tagja. Azt vetette fel ugyanis, hogy ha már Budapesten forgatja új filmjét Angelina Jolie, érdemes lenne a figyelmébe ajánlani Miskolcot is. Levelezőnk szerint itt is vannak olyan helyszínek amelyek alkalmasak egy film forgatására. Ajánlotta példaként az Avas szálló épületét, az Avasi pince sort, a temetőt, a kohászat területén lévő üresen álló csarnokokat. Szerinte még nem késő, mert egy film készítése során változhatnak a helyszínek. Továbbá, ha Angelina Jolie-t nem is sikerülne idehozni, azonban érdemes lenne a filmiparnál lobbizni, hogyMiskolcra is jöjjenek forgatni – írta. A sok lepukkant épületből, talán még hasznot is lehetne húzni – fogalmazott.

Levelezőnk ötletét elmondtuk Bíró Tibornak, az Észak-Magyarországi Regionális Filmalap elnökének. Az alap ugyanis pont azzal a céllal jött létre, hogy Miskolcot, megyénket ajánlja a filmeseknek. Az elnök azonban úgy gondolja, mivel a filmalap az idén kezdte meg a tényleges munkát, erről már lecsúsztunk. Mint mondta: „Egy-egy ilyen nagyszabású nemzetközi film forgatását már évekkel ezelőtt percre pontosan leegyeztetik, leszervezik. Értelmetlen lenne most megkeresni őket, hogy jöjjenek Miskolcra, meddő kísérlet lenne.”

Miskolcon már forgattak

Azt azonban elmondta, hogy más filmesekkel egyeztetnek, most például egy finn és holland csapattal. Egyelőre csak tárgyalnak velük, de a helyszínekről még nem esett szó – tette hozzá. Ezenkívül – folytatta – a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói is jönnek a városba forgatni.

Bíró Tibor arról a kiadványról is mesélt, amit a filmfesztiválra készítettek, kimondottan filmes szakembereknek. Ez egy helyszínkiajánló, amiben Miskolc és a megye egyes részei szerepelnek, például a Tiszai pályaudvar, a tokaji szőlőhegy, Füzéri vár, Diósgyőri vár, kiskertes övezet, panelházas utcák – sorolta. Volt ennek a kiadványnak már hatása? Az elnök elmondta: ez évek múlva realizálódhat, hiszen egy nagyjátékfilm elkészítése akár 2 év is, és komoly előmunkákat igényel.

Azt azonban büszkén említette meg, hogy a többi – pécsi, győri, debreceni – filmalaphoz képest Miskolc sikeresebb, hiszen itt már forgattak filmet. Dyga Zsombor ugyanis itt készítette az Utolér című nemzetközi kooprodukcióban készült nagyjátékfilm filmjét, illetve milliós költségvetésű kisjátékfilm is készült nálunk, a filmalap jóvoltából – tette hozzá.

ÉM-NSZR


Kalandparkba vitte Angelina és Brad a gyerekeket

mon | 2010.11.09 13:50
Budapest – Egy kalandparkban készítettek videót Angelina Jolie-ról és Brad Pittről, akik egy kicsit kikapcsolódtak a gyerekekkel.

Portás lopta meg Angelina Jolie-t Budapesten – Bors

fuggetlen | 2010.10.20 07:59
A portásnak fizetett másfél millió forint “bérleti díjat” Angelina Jolie, egy romos fővárosi épületért.