Miért nem fogadta a város a japán nagykövetet?

Kriza Ákos széke üresen maradt
Kriza Ákos széke üresen maradt
Miskolc – Dr. Kriza Ákos polgármester helyett a Jobbik képviselői fogadták a japán nagykövetet.

Jakab Péter, a párt frakcióvezetője azt írja közleményében: „ …Japán magyarországi nagykövete, Junichi Kosuge úr szoboravatásra érkezett városunk egészségügyi szakközépiskolájába, ahol Miskolc polgármestere mondott volna ünnepi köszöntőt. Kriza Ákos a Jobbik számára érthetetlen és elfogadhatatlan módon, durva udvariatlanságról téve tanúbizonyságot nem jelent meg a rendezvényen, de a városvezetés még alpolgármesteri szinten sem képviseltette magát.”

Az önkormányzatot is megkérdeztük, Koczák Szilvia városházi szóvivő a következőt reagálta: „Minden alkalommal nagy örömünkre szolgál, és készséggel fogadjuk, ha valamely ország nagykövete érdeklődik Miskolc iránt és találkozót kezdeményez városunk vezetőivel, … A diplomata szabadon választja meg, …. hogy az ilyen látogatások alkalmával kíván-e az adott település vezetőivel találkozni. A Japán Nagykövetségről Miskolc Megyeri Jogú Város Polgármesteri Hivatalához ilyen irányú jelzés, kérés nem érkezett. Mint ahogy arról sem, hogy Junichi Kosuge úr szoboravatásra városunkba látogat…”

ÉM-NSZR


Közlemény – Kriza helyett a Jobbik fogadta a japán nagykövetet

Miskolc – Illusztris vendég látogatott pénteken Miskolcra. Japán magyarországi nagykövete, Junichi Kosuge úr szoboravatásra érkezett városunk egészségügyi szakközépiskolájába, ahol Miskolc polgármestere mondott volna ünnepi köszöntőt. Kriza Ákos a Jobbik számára érthetetlen és elfogadhatatlan módon, durva udvariatlanságról téve tanúbizonyságot nem jelent meg a rendezvényen, de a városvezetés még alpolgármesteri szinten sem képviseltette magát. tovább »