Friss hírek

2009.10.14. 16:48

Posztumusz zenei díjakra jelölték Michael Jacksont

<p>Öt posztumusz Amerikai Zenei Díjra (American Music Awards - AMA) jelölték Michael Jacksont - jelentették be a zenei gála szervezõi szerdán. A június 25-én elhunyt popsztár elnyerheti akár az év elõadója trófeát is.</p>

Michael Jackson mellett Lady Gaga, a Kings of Leon, Taylor Swift és Eminem versenyez a legfontosabb kategóriában, az év elõadója címért. A popkirályt jelölték még a legjobb férfi elõadó kategóriában is. A legtöbb - szám szerint hat - AMA-re a fiatal countrysztár, Taylor Swift esélyes.

A díjkiosztó gálát november 22-én, élõben közvetíti az amerikai ABC tévécsatorna Los Angelesbõl.

Azt, hogy kik kapják a kategóriák díjait, egy internetes szavazás alapján döntik el. A jelölteket viszont a rádiós játszási listák és az adott elõadó lemezeladásai alapján nevezték meg.

Michael Jackson egyébként rekorder az American Music Awards történetében: életében 20 AMA-t söpört be, köztük megkapta az évszázad elõadójának szánt életmûdíjat.

1983-ban nyerte el egyszerre a legtöbb - nyolc - AMA-t a Thriller címû album sikere után, ezt a rekordját 10 év múlva Whitney Houston megdöntötte.

2001-ben Jackson-t beiktatták az amerikai Rock and Roll Halhatatlanjai közé, emellett 13 Grammy-díjat is kapott karrierje során.

Az idei American Music Awards gálán a tervek szerint fellép majd a Black Eyed Peas, Alicia Keys és Jennifer Lopez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!