Miért kapta a legtöbb kritikát az előző munkahelyén? – Így válaszolj erre az állásinterjú kérdésre

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu

A munkáltató 2 dologra kíváncsi, amikor felteszi ezt a kérdést. Tudni akarja, mennyire vagy érzékeny, illetve mennyire tudod tolerálni a kritikát.

Másrészt azt is ki akarja deríteni, hogy melyek a gyenge pontjaid, vagyis voltak-e olyan problémák az előző munkahelyeden, amelyek esetleg akkor is felmerülnek, ha te kapod meg az állást.

Hogyan válaszolj?

Talán mondanom sem kell, nagyon jól gondold meg, hogy mit válaszolsz erre a kérdésre. Természetesen azt nem válaszolhatod, hogy sohasem kritizált a főnököd, hiszen senki sem tökéletes, mindenki követett már el szakmai hibákat életében.

ÉRDEKES: Munkanélküli vagy? – Így maradj erős és motivált!

1. Ehelyett érdemes olyan területen említened, amelyik nem kapcsolódok szorosan ahhoz az álláshoz, amelyre éppen pályázol. Azt kell kihangsúlyoznod, hogy a korábbi hiányosságod nem lesz majd semmilyen hatással az új munkádra.

2. Szintén megemlíthetsz egy olyan kritikus pontot, amelynek a kijavításán épp most dolgozol. Vagyis tisztában vagy vele, hogy ez terület nem az erősséged, de mindet elkövetsz azért, hogy változtass ezen a helyzeten. Tehát hajlandó vagy pénzt és időt áldozni arra, hogy fejlődj.

Minta Válaszok:

– „Az előző főnököm gyakran elmondta az értékelésnél, hogy nem vagyok elég magabiztos, amikor angol nyelvű prezentációt kell tartanom a céges ügyfeleknek. Valóban egyetemista korom óta féltem azoktól a helyzetektől, amikor sok ember előtt kellett szerepelnem. De az előző munkám és pozícióm miatt nem úszhattam meg ezeket a prezentációkat. Végül egy magántanárhoz fordultam, akinek hetente egyszer angolul kellett prezentálnom. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem ezen a téren, és már sokkal magabiztosabb vagyok ezen a területen.”

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat

– „Az előző főnököm szerint túlságosan arrogáns voltam a beosztottaimmal és ez gyakran növelte a feszültséget a munkahelyemen. Ezt a kritikát nagyon komolyan vettem és azóta külön odafigyelek arra, hogy javaslataim semmiképpen ne sértőek, hanem konstruktívak legyenek. Úgy gondolom, sokat fejlődtem ezen a téren és megtanultam, hogyan tudom hatékonyabban motiválni azokat, akikkel együtt dolgozom.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner
Cvonline.hu