Miért ilyen Miskolc belvárosa?

Akt.:
A kukát kiürítették, de mellette ott maradt a szemét
A kukát kiürítették, de mellette ott maradt a szemét - © Fotó: Szántó Rita
Miskolc – Szemétkupac a konténerek mellett. Hétvége után még rosszabb a helyzet a belvárosban.

A képet kedd reggel készítettük a főutca mögötti Bazártömb parkolójában. A konténerek kiürítve ugyan, de mellettük szemétkupac. A baj, hogy ilyen kép szinte bármikor készülhetne azon a területen, sőt a hétvégék után még rosszabb a helyzet, a kukák tele, mellettük dobozokban szétszórva, halomban a szemét.

Az önkormányzatnál többször érdeklődtünk, hogy mi lehetne a megoldás, hogy a belváros közepén ne ezzel találják szembe magukat a miskolciak és a turisták. A válasz leginkább az volt, hogy a rendészet gyakran ellenőrzi a területet, tetten ért szabálysértés, például szemetelés vagy közterületi italfogyasztás esetén azonnal intézkednek is.

szemet_miskolc_belvaros2

Most újra megkérdeztük, mit szólnak az általunk készített képhez. Illetve miért nem tudnak olyan megoldást találni, ami megszüntetné ezt az állapotot a belvárosban? Javasoltuk egy rendész állandó jelenlétét, valamint zárható kukatárolók megépítését is. Ez utóbbiak a város más pontján ugyanis megoldást jelentettek az illegális szemétlerakókkal szemben. Megkerestük a terület önkormányzati képviselőjét is, dr. Kiss János alpolgármestert, aki elmondta, a Bazár-tömb környékén az említett gondokat hosszú távon a terület átfogó felújítása oldja majd meg, amelyet a közeljövőben tervez a város. Addig, az illegális szemétlerakások megszüntetése érdekében, már az idén tavasszal kialakítanak egy kamerával megfigyelt, zárt területet, ahová a tárolóedényzetet biztonságosan el tudjuk helyezni.

ÉM-NSZRA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .