Miért, hogyan komposztáljunk? Íme!

Akt.:
Bemutató
Bemutató
Miskolc, Hejőpapi – A helyes szelektív gyűjtés és kezelés érdekében kampányt indított portálunk kiadója, a Russmedia Kft.

Pénteken csaknem ötvenen vettek részt a meghirdetett komposztálási tanulmányúton. Az első állomás az Avasi Arborétumba vezetett, ahol a Zöld Kapcsolat Egyesület komposztkertéjében a házi, a közösségi komposztálás és még a komposzt alomszék környezetkímélő működtetését is megismerhették az érdeklődők.

Ne égessen!

A komposztvizsgálati eszközöket, ágaprítékolót, szecskázót is kipróbálhatták, és felállítottak egy újabb komposztkeretet. A háztartási hulladéknak ugyanis harminc százaléka szerves anyag. Égetés és elszállítás helyett a komposztálás a legmegfelelőbb eljárás, hiszen helyesen kezelve, komposztálva a konyhai és kerti „zöldjavakat” a talajerő és talajszerkezet javítására használhatjuk saját kertünkben és zöldfelületeinken.

tanulmanyi-setan

Tanulmányi sétán

Hejőpapin, a MIREHUKÖZ regionális hulladékkezelő telepén Veréb Viktor telepvezető mutatta be részletesen a Miskolc és környékének 37 településéről beérkező hulladékok válogatását, aprítását, a szerves anyagok komposztálási eljárását. Nagyüzemi technológiával egy hónap alatt bomlik le a később bevizsgált, minősített szerves anyag, melyet értékesítenek.

ez-is-kell-hozza

Ez is kell hozzá

Az Ökológiai Intézet Alapítvány szakmai közreműködésével a héten folytatódik a tanulmányút-sorozat, ugyanis hétfőn a hajdú-bihari, kedden a szabolcs-szatmári komposztálótelepeket, házi komposztálókat és több biogazdaságot is meglátogatnak a jelentkezők.

A fotó-, plakát-, családi pályázatokról, iskolai vetélkedőkről további információk napilapjaink on-line felületein vagy az iroda@ecolinst.hu e-mailen érhetők el.

A programsorozat támogatója az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (www.szelektalok.hu).

ÉM​
hirdetés


hirdet�s