Miért bűn az egyéjszakás szex?

Miért bűn az egyéjszakás szex?
Izgalmas idegennel megosztani az ágyat, vagy a szexhez igenis kellenek érzések?

Azok, akik letették a voksukat az egyéjszakás kapcsolatok mellett, úgy gondolják, hogy az alkalmi szexben is jócskán akad pozitívum: arról számolnak be, hogy bizony jókora önbizalmat ad, ha minden este másik partnerrel gyűrhetik össze a lepedőt, az adrenalinról nem is beszélve! Bea 39 éves, és azt mondja, miután elvált, csakis egyéjszakás kapcsolatai voltak.

„14 éven át éltem házasságban, de a szexuális életünk a vége felé már a nullával volt egyenlő. Csakis a gyerekek miatt voltunk együtt. Senkinek nem kívánom azt a szenvedést, amin én mentem keresztül. Egyszerűen már nem éreztem magam nőnek a férjem mellett, ha közeledett hozzám, mindig visszautasítottam. Hiányzott az adrenalin, a vágy, és az is, hogy csinosnak érezzem magam. A barátnőm, Nóri képtelen volt elnézni, hogy napról napra egyre kevésbé adok magamra, a végén már ahhoz sem volt kedvem, hogy kikeljek az ágyból. Ezért egy este úgy döntött elvisz egy pubba. Megismerkedtem egy nagyon csinos férfival. Érdekes volt, hogy tetszem neki, mert a férjem addig mindig a fejemhez vágta, hogy már nem vagyok túl kívánatos. De izgatott is a lehetőség, hiszen a házasságom előtt sem éltem túlzottan aktív szexuális életet. A férfi meginvitált egy italra majd felhívott a lakására.
Én pedig, némi habozás után, igent mondtam. Hosszú évek óta ez volt az első jó döntésem. Nem mondom, hogy maga az aktus fantasztikus volt, de az érintése, az adrenalin mintha felébresztett volna az addigi depresszív életmódomból. Sokáig rágtam magam, hogy mit kezdjek a házasságommal, végül úgy döntöttem, hogy elválok. Azóta kivirultam: több állandó szexpartnerem van, akik mind másképp kényeztetnek. Szeretem, hogy megint nőnek tekintenek, és mindez nagyon jót tesz az önbizalmamnak”


Egy igazi nőt nem irányíthat a vágy?

Maja elvei Beáéval tökéletesen szemben állnak: azt mondja, egy igazi nő sosem adhatja át magát a vágynak. Szerinte ugyanis a szerelem szorosan összekapcsolódik a szexszel, és ha ezek közül bármelyik is hiányzik, ki kell lépni a kapcsolatból. Az egyéjszakás szexből pedig ritkán lesz holtig tartó szerelem, és Majcsi szerint ez a fajta szexuális kalandozás arra sem jó módszer, hogy az önbizalmunkat növeljük.
„Nem az egyéjszakás kapcsolatok azok, amik által egy magára valamit is adó nő több önbizalomra tehet szert. Életem során egyetlen egyszer mentem bele ilyen szituációba, és nemhogy a magamba vetett hitemet növelte volna, de egyenesen gyűlöltem magam azért, amit tettem. A férfi, akivel megesett az első és egyetlen egyéjszakásom, nagyon figyelmes volt, de az eset után soha többé nem hívott, pedig mindkettőnknek élvezetes volt a kaland. Gondolom, hogy mit gondolhat a viselkedésemről. Persze, az embert jobban izgatja, ha más és más partnerrel szexelhet, mert minden más: az illatok az érintések és minden férfi másképp „szeret”.

Összességében az egyéjszakás szexszel az a baj, hogy a férfiak sem tisztelik azokat a nőket, akik vevőek az effajta kalandozásokra. Amikor megismertük egymást Erikkel, a mostani kedvesemmel, szerelem volt első látásra, de a szexszel még hónapokat vártunk. Mindketten azt valljuk, hogy édesebb az együttlét, ha kivárjuk a megfelelő pillanatot és megvárjuk, míg megérik rá a kapcsolatunk.
Forrás: www.nana.hu