Miért akarja eladni a város az Avas Szállót?

Akt.:
Az Avas Szálló...
Az Avas Szálló...
Miskolc – Hatszázmillió forintért hirdeti a MIK Zrt. Miskolc egykor patinás szállodáját.

Alig több mint egy éve jelentette be dr. Kriza Ákos polgármester, hogy újra az önkormányzat tulajdonába került az Avas Szálló.

Most pedig úgy tűnik, a város szabadulna az épülettől, legalábbis ezt jelzi az egyik ingatlanos portálon talált fotó és alatta a hirdetés: „Miskolc belvárosában egy régi, patinás szállodaépület felújítási, üzemeltetési kötelezettséggel eladó.”

Az köztudott, hogy tavaly 150 millió forintért vette meg a város, most pedig – a kiírás szerint – 601,4 millió forintért hirdetik a 6386 négyzetméteres ingatlant.

A portálon egy telefonszámot is megadtak, itt érdeklődtünk. Megtudtuk: a hirdetés még él, valóban eladó az épület, de a vevőnek vállalnia kell, hogy szállodaként üzemelteti. A vonal másik végén egy úr szó szerint így fogalmazott: lepukkant állapotban van az ingatlan, és az ár töredéke annak, amit rá kell költeni. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy az önkormányzat társként maradna-e egy esetleges beruházásban, de az illetékes határozottan kijelentette, nem, a város kiszállna belőle.

A hirdetésre egyébként véletlenül bukkantunk, egészen pontosan úgy, hogy a MIK Zrt.-től azt az ígéretet kaptuk, az Avas Szállóra kiírt pályázatot átküldik szerkesztőségünknek. Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatóját – a Központi Leánykollégium ötletpályázatának díjátadóján – ugyanis arról kérdeztük, mi lesz az Avas Szálló sorsa. Akkor azt mondta, kiírtak egy pályázatot az épületre, amiben minimum négycsillagos szálloda üzemeltetésére kerestek befektetőt. A múlt héten ennek lejárt a határideje, de addig nem jelentkezett senki. A vezérigazgató azt is hozzátette: kiírják újra, bíznak benne, az sikeresebb lesz.

Ekkor kaptuk az ígéretet, hogy átküldik a pályázati kiírást, de a hirdetést kaptuk meg.

Ezután érdeklődtünk a MIK-nél, hogy miért vette meg a város a szállodát, ha most eladná. Illetve kíváncsiak voltunk a pályázatra is, vagy arra, hogy a kettő esetleg ugyanaz-e, de oldalzártánkig nem kaptunk választ.

Együtt kezelik

Tavaly a Hunyadi utca 3. szám alatti épületet is megvásárolta a város, így Szélyes Domokost arról is kérdeztük, mi lesz ennek a sorsa, mi a terve a városnak. Elmondta, ennél az ingatlannál év végére kerül birtokon belülre az önkormányzat. A terv az, hogy a Hunyadi utca 5. számmal együtt kezelik majd – tette hozzá.

Az utóbbi épületben korábban a Miskolc Holding működött, a kiköltözés után pedig egy call center kapott helyet az ingatlanban.

– N. Szántó Rita –








hirdetés










hirdet�s