Michelisz Nobert vs. Kiss Pál Tamás

By Kiss Pál Tamás
Akt.:
Kiss Pál Tamás és Michelisz Nobert
Kiss Pál Tamás és Michelisz Nobert
Kiskunlacháza – Rendhagyó napon van túl a magyar autósport két fenegyereke. A GP3 barcelonai futamgyőztes Kiss Pál Tamás és Michelisz Norbert, aki múlt hétvégén a Hungaroringen megrendezett WTCC futamon a dobogó második fokára állhatott, kipróbálták a leggyorsabb utcai autóként számon tartott Ariel Atom autót.

Kiskunlacháza repülőterén került sor a megmérettetésre a VEZESD.hu szervezésében, ahol egy bójákkal kijelölt pályán tettek meg versenyzőink néhány kört. Ritkán dicsekedhet ez az autó ilyen pilótákkal, hiszen Tamás és Norbert olyan elképesztő sebességgel száguldott a járgánnyal, hogy alig több mint fél perc alatt zárták a köröket, ami egy átlagos földi halandónak átlagosan egy percet vett igénybe.

Jobban érezni a gyorsulást

„Bár kinézetre hasonlít a formaautókra, viselkedésében mégis teljesen eltér azoktól az Ariel Atom. A GP3-as Dallara-Renault sokkal mélyebben fekszik és gyakorlatilag csak a sisakomat éri a menetszél, emiatt az Atomban jobban érezni a gyorsulást. A pálya egyenetlenségeit is jobban kiegyenlítik az új gátlók, ezt a futóművet nagyon eltalálták az autóban.” – nyilatkozta a miskolci Kiss Pál Tomi – „Norbinak kicsit más a vezetési stílusa, mint nekem, az Atommal õ kisebb fékutat vett és szűkebben vette a kanyarokat, de nagyon élveztem a köröket. Nyilván ez nem egy versenyautó és ennyi idõ alatt nem lehet elég jól megismerni egymás vezetési stílusát.”

A 300 lóerős gépet bárki kipróbálhatta versenyzőink után a helyszínen, így a felfokozott hangulat továbbra is megmaradt. Ekkor a sajtó képviselői saját bőrükön is megtapasztalhatták, hogy amit a két ifjú titántól láttak, azt nem is olyan egyszerű utánuk csinálni, vagy ha igen, akkor kell hozzá az a 10-15 év tapasztalat és kitartó munka, ami elengedhetetlen az elért eredményeikhez.


Kiss Pál Tamás tesztje félsikerrel zárult

Mogyoród – A Tech1 Racing csapatának a második napon éppolyan rapszodikusra sikeredett a GP3 hivatalos tesztje a Hungaroringen, mint amilyen az időjárás volt.

Kiss Pál Tamás álma a Forma-1

Mogyoród – Bemutatkozott a Hungaroringen, május 31-én megrendezett sajtótájékoztatón Kiss Pál Tamás és új csapata, a Tech1 Racing Team. A 20 éves magyar pilóta idén először versenyez a GP3 Series versenysorozatban, melyet a Forma-1 előszobájaként is emlegetnek.

Jövőre visszatérhet a túraautó-vb

Minden megtörtént a túraautó-vb (WTCC) első magyarországi hétvégéjén, így – bár a végső döntés még nem született meg – aligha lehet kétséges, hogy a széria jövőre is visszatér a Hungaroringre.

Chevrolet fölény, eső és magyar öröm a Hungaroringen

Mogyoród – Alain Menu és Yvan Muller nyerte a Túraautó Világbajnokság két futamát az esővel is tarkított hungaroringi hétvégén, Michelisz második hellyel hálálta meg a lelkes szurkolást.