Michael Jackson orvosa szükség esetén a hatóságok rendelkezésére áll

Ha Michael Jackson egykori orvosát meggyanúsítják az énekes meggyilkolásával a Los Angeles-i hatóságok, akkor Conrad Murray “kész feladni magát és a rendelkezésükre állni.”

Ezt a Houstonban praktizáló orvos ügyvédje mondta egy helyi újságnak. Ed Chernoff kiemelte: nincs arról információja, hogy védencét még a héten meggyanúsítanák az ügyben. Ha mégis így lenne, kész együttmûködni – szögezte le Chernoff.

Az orvost és ügyvédjét Los Angelesben látták, ezért több médium is találgatásokba kezdett, hogy vajon Murray azért érkezett-e a városba, mert meggyanúsították a hatóságok Michael Jackson meggyilkolásával. Chernoff kiemelte: védencének kiskorú gyereke él Santa Monicában. Murray magánügyek miatt utazott Texasból Kalifornába, valamint, hogy védõügyvédeivel tárgyaljon – mondta Chernoff.

A váddal kapcsolatban felröppent híreket a kaliforniai ügyészség nem kívánta kommentálni, sem nyilatkozni arról, hogy készül-e a vádirat Murray ellen. Az 56 éves orvos korábban elismerte, hogy õ adta be a rendkívül erõs altatót a sztárnak, akinek szíve ezután leállt. Murray kiemelte: Jackson könyörgött neki, hogy adja be, mert a korábban használt szerek hatástalanok voltak. Michael Jackson tavaly június 25-én, 50 évesen halt meg.

Conrad Murray ellen egyelõre nem emeltek vádat Michael Jackson meggyilkolása miatt, ám a nyilvánosságra hozott jelentés szerint a rendõrség gyanúsítottként kezeli õt. Az orvos ugyanis a kései segítséghívás és az információk visszatartása mellett eltûnt azután, hogy átadta a mentõsöknek a sztár ellátását, és sem az orvosok, sem a rendõrség emberei nem tudták elérni õt órákon keresztül.