Miből etetik a gyerekeket Miskolcon?

Miből etetik a gyerekeket Miskolcon?
Miskolc – Megyénkből 230 önkormányzat pályázott nyári gyermekétkeztetésre, és nyert. Miskolc nem.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenes nyári étkeztetésére 3 milliárd forintos keretösszeggel írt ki pályázatot az idén. Az az önkormányzat, amelyik kért, kapott is erre forrást. Miskolc nincs a nyertesek listáján, tehát nem is pályázott. Így azt kérdeztük az önkormányzattól, hogyan oldják meg ezen gyermekek nyári étkeztetését. Koczák Szilvia városházi szóvivőtől a következő választ kaptuk:

„Önkormányzatunk a rendelkezésére álló erőforrásokat mindig a társadalompolitika céljaival összhangban használja fel. Tekintettel arra, hogy a gyermekek védelméről szóló törvény azokat a dolgozó családokat kívánja támogatni, amelyekben a gyermekek szünidei foglalkoztatása, a szülők munkahelyi elfoglaltsága miatt nem megoldott, az adófizetők pénzét a Perecesi Napközis Tábor fenntartására fordítjuk.

Ezzel a nyári időszakban is biztosított a gyermekek napközbeni felügyelete, a szabad­idő hasznos eltöltése, és ezzel együtt a napi háromszori étkezés, ami a rászoruló gyermekeknek természetesen ingyenes.”

ÉM-NSZR


“Ha ez nem lenne, sok gyerek maradna éhen…”

Borsod-Abaúj-Zemplén – Ózd és Arló kapta megyénkben a legmagasabb nyári gyermekétkeztetési támogatást. tovább »

hirdetés
hirdet�s