Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.09. 18:09

"Múzeális" kertész sikerek

<p>Nyíregyháza - Benevezett az idei Országos Kertvetélkedőre, s hagyományos növénytermesztési módszerek felelevenítése, ilyen növények nevelése programjával a fődíjat nyerte meg a Sóstói Múzeumfalu. A djat az FVM-ben vették át kedden.</p>

Szabolcsi sikert hozott a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége által negyedik alkalommal meghirdetett Országos Kertvetélkedő, melynek eredményhirdetését tartották december 9-én a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumban.

A hagyományos növénytermesztési módszerek felelevenítése, hagyományos növények nevelése, minél kisebb vegyszerfelhasználás… ezek a célok szerepeltek a pályázati kiírásban, melyhez az ország 17 megyéjéből 45 pályázó, köztük a Sóstói Múzeumfalu is csatlakozott. Az elő- és főzsűri a helyszíneken személyesen is meggyőződött a résztvevők által fényképekkel is dokumentált folyamatokról, s sokat nyomott a latban az írásos beszámoló szakmaisága is.

– Megyénkből három nyíregyházi kertbarát is díjat, illetve miniszteri elismerés kapott, s negyedikként a fődíjat, egy fűnyírógépet a Sóstói Múzeumfalu pályázata és egész évi munkája érdemelte ki. A díjakat dr. Tomcsányi Pál akadémikus, a főzsűri elnöke adta át a résztvevőknek Gráf József miniszter jelenlétében – tudtuk meg Páll Istvántól a Sóstói Múzeumfalu igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!