Helyi közélet

2015.07.17. 21:21

Sok újdonságot főztek ki az idei Lecsófesztiválra

Miskolc - Az V. Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztiválnak a Majális-park ad otthont augusztus 8-án.

Miskolc - Az V. Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztiválnak a Majális-park ad otthont augusztus 8-án.

A jól bevált programok mellett az idén amatőr kutyaszépségversenyre is sor kerül. Igazi csemegének szánják a szervezők a Trabant -Wartburg kiállítást. Az örömteli hangulatról ismét utcai zenészek gondoskodnak, akik egész nap járják a helyszínt. A Zöld Kapcsolat Egyesület standján játékos formában ismerkedhetünk meg a környezettudatos életmóddal. Újdonságnak számít a kóstolójegy, amihez az evőeszközöket a rendezők biztosítják.

Szakértő zsűri

A fesztivál egyik különlegessége a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola interaktív érzékenyítő programja, melynek során mindenki kipróbálhatja, hogy milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni, emellett megismerkedhet a Braille-írás rejtelmeivel és a látássérült emberek számára kifejlesztett játékokkal. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő gasztronómiai verseny díjait az Észak-Magyarország, mint fő média támogató, a Szuperinfó, a BOKIK és a Miskolci Polgármesteri Hivatal adják.

A szakmai zsűrit az Országos Gasztronómiai Szövetség biztosítja. A nevező csapatok között értékes nyereményeket is kisorsolnak, többek között 5 db bográcsot az Észak jóvoltából, de 10 tálca Borsodi is gazdára talál. Nevezés a főző- és sütőversenyre: Orosz Éva, [email protected], tel.: 06 20-288-7078. További információ: www.miskolcilecsofesztival.hu.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában