Magyarország

2010.02.09. 18:33

Pénzkérdés - kiskönyvet írt gyerekeknek Bokros Lajos

<p>Miért nem keres mindenki ugyanannyit, miért nincs sok embernek munkája, mit jelent a válság - egyebek mellett ilyen kérdésekre próbál választ adni az MDF miniszterelnök-jelöltje abban a 71 oldalas kiskönyvben, amelyet gyerekeknek írt.</p>

A "Pénzkérdés" című kiadványból százezer példányban készült, és része a párt választási kampányának.


A kiskönyvben 15 kérdésre ad egyszerű, könnyen érthető választ Bokros Lajos. Minden választ rajzokkal illusztráltak, több képen egy bajszos, szemüveges férfi látható, aki egyebek mellett pékként, fodrászként, traktorvezetőként vagy éppen autóversenyzőként tűnik fel.

A volt pénzügyminiszter a kiadvány bevezetőjében azt írja: a füzet arról szól, "hogyan is működik az a hatmilliárd ember által folytatott cserebere, amit gazdaságnak hívunk". Választ ad a kiskönyvben például arra, hogy miért nem jut pénz mindenre és mindenkire, miért vannak gazdag és szegény országok, miért nőnek az árak, miért kell adózni, valamint felhívja a figyelmet a Föld és a környezet védelmére.

A "Miért adózunk?" című fejezetben az olvasható, hogy "vannak, akik egyáltalán nem akarnak a közös perselybe beleadni, szeretnék a pénzüket a maguk perselyébe tenni. Ők azoktól vesznek el, akik becsületesek. Ez pedig ugyanolyan bűn, mint a lopás". A "Miért nem jut pénz mindenre és mindenkinek?" című fejezetben pedig Bokros Lajos azt írja: "Az államnak döntenie kell, mire költi el az emberek közös pénzét"."Ez nem könnyű feladat, így sajnos mindig van, aki kevesebb pénzt kap a közösből, és többet szeretne. Ez lenne a politikusok feladata: jól beosztani a közös pénzünket, amelyet rájuk bízunk".

Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: a füzetből 100 ezer példány készült, és az ajánlószelvények gyűjtésekor osztják szét azok között, akik az MDF jelöltjének adják a szelvényüket. A kiskönyv, valamint az MDF választási programját tartalmazó kiadvány előállításának összköltsége 5 millió forint alatt volt - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!