Mi történt június 28-án Hajdú-Bihar megyében?

Akt.:
Mi történt június 28-án Hajdú-Bihar megyében?
Mi történt június 28-án Hajdú-Bihar megyében?
Hajdú-Bihar – A Hajdú Online összeállításából megtudhatja, mi történt kedden Hajdú-Bihar megyében.

Juniális a Víg-Kend Majorban

Debrecen – Nevelőcsaládok munkáját köszönték meg.

A stadiontól is elbúcsúznak a virágkarneválon

Debrecen – A karnevál hírneve Kínába, nemzetközi kertészeti kiállításra juttatta a cívisvárost.

Tananyagfejlesztés a Debreceni Egyetemen: Papírról digitálisra váltanak

Debrecen – Az Agrártudományi Centrum hallgatói on-line férhetnek hozzá az oktatási segédletekhez. A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományi Centrumának 5 szakán valósítottak meg tananyagfejlesztést, európai uniós támogatással. A három projekt zárórendezvényét hétfőn tartották a centrumban.

Sportos Lövésznap Debrecenben

Debrecen – Szent László napján, június 27-én kiképzésmentes munkanap volt az 5. Bocskai István Lövészdandárnál. A katonák és civil alkalmazottak többsége sportolással és kulturális programmal töltötte el a Lövésznapot.

A humor a nyomorban is kifizetődő

Néhány napja jó szokásomhoz híven a pirosnál álltam, amikor felbukkant egy toprongyos férfi, aki markát tartva indult el a kocsisoron. A történet eddig egy szokványos debreceni életkép, ám ami ez után következett, arra egyáltalán nem számítottam. M. I. jegyzete

Kiképzési kontroll Hódmezővásárhelyen

Debrecen, Hódmezővásárhely – A dandár alegységeinek általános katonai ismeretekben való jártasságának megállapítása céljából dr. Böröndi Gábor dandártábornok, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka felmérés végrehajtását rendelte el a dandár teljes személyi állománya részére.

Főtisztek látogatása a dandárnál

Debrecen – A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 21. Felsőfokú vezetőképző (vezérkari) tanfolyamának hallgatói csapatlátogatáson vettek részt a MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségében.

A raboknak zenéltek Debrecenben

Debrecen – Ezúttal zenei rendezvényen vehettek részt a Hajdú-Bihar Megyei Büntetésvégrehajtási Intézet fogvatartottjai kedden. 

Egyre kisebb „akadály” a nyelvvizsga

Debrecen – Bár a legnépesebb karokon még nem osztották ki a diplomákat, általánosságban elmondható, hogy eddig lényegesen kevesebb azon hallgatók száma akik nyelvvizsga hiányában nem jutnak hozzá oklevelükhöz – tudtuk meg Jávor András oktatási rektorhelyettestől.

Átverés lenne a legújabb angliai UFO-videó?

Néhány napja nem csak az UFO-szakértőket tartja lázban egy videó felvétel, amelyen állítólag Londonban, a BBC rádió épülete fölött elhaladó UFO anyahajó látható. A felvétel kétség kívül vérfagyasztó, ám hazánk jelentős szakértője, Kriston Endre ezt másként látja.

Hat helyszínen demonstrálnak Hajdú-Bihar megyében

Debrecen – A munkavállalói jogok védelméért, a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak megóvásáért, valamint az érdemi, háromoldalú érdekegyeztetés helyreállításáért rendeznek félpályás útlezárásokat a szakszervezetek szerdán megyénkben is.

Projektzáró a Bocskai-iskolában

Hajdúböszörmény-  A hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola és Városi Sportiskolában a Tehetség=lehetőség, tehetséggondozás=eredményesség elnevezésű projekt záró rendezvényére került sor a napokban.

Dávid Mihály: nem sok jót tartogat a július!

Június utolsó hetére megérkezett egy jelentős lehűlés, amely a fülledt nyári időt ősziessé varázsolta. A nyaralást és szabadtéri programokat szervezők nyilván ennél csak kedvezőbb időjárást szeretnének, ám állandó időjósunk, Dávid Mihály szerint erre nincs sok esély.

Ezen besírsz! Közös produkcióval rukkolt elő Dolly Rambo és Mr. 4 Oktáv

Debrecen eddig is számos önjelölt tehetséggel büszkélkedhetett, ám közülük a két legkiemelkedőbb ikon minden bizonnyal Dolly Rambo és a Megasztárból ismert Mr. 4 oktáv. Ők ketten mára egy párt alkotva szelik a zeneipar habjait, s egy frenetikus, közös produkcióval örvendeztették meg a nagyérdeműt.

Kínába megy a debreceni virágkarnevál

Budapest,  (MTI) – A debreceni virágkarnevál elismeréseként a cívis város képviseli Európát az idei kínai nemzetközi kertészeti kiállításon.

Budapesten hírelik a virágkarnevált

Debrecen, Budapest – Az utóbbi évek hagyományaihoz híven a nyáron a fővárosban is beszámolnak a szervezők az az évi Debreceni Virágkarneválról.

Egészségügyi munkaszüneti nap július 1-jén

Debrecen – Az egészségügyi tevékenység végzésének szabályozásáról szóló törvény értelmében július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál munkaszüneti nap. Éppen ezért ekkor Debrecenben ügyeleti helyek biztosítják a betegek sürgősségi ellátását.

Felfüggesztették Rubi Gergely mentelmi jogát

Az országgyűlés hétfőn annak ellenére függesztette fel a Jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogát, hogy a Mentelmi bizottság épp annak fenntartását javasolta.

Népdaléneklési verseny Debrecenben

Debrecen – Szép sikereket ért el a Kodály Zoltán X. országos szolfézs- és népdaléneklési versenyen Nemes Kristóf, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola növendéke.

A nagy négyes a nyári színházi estéken Debrecenben

Debrecen – A nagy négyes – az egyik pillanatban a humoré volt a főszerep, a másikban a drámáé. Keserédes, ugyanakkor szórakoztató előadással folytatódott a nyári színházi esték programja, melyen az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Ronald Harwood A nagy négyes című komédiáját láthatta a debreceni közönség Gálffi László rendezésében. 

Hol és miért demonstrálnak?

Debrecen – A szakszervezetek szerdán tiltakozó demonstrációkat szerveznek országszerte. Mi ellen tiltakoznak, és a sztrájk milyen módját választják az Észak-Alföld régióban – erről tart sajtótájékoztatót kedden délután Debrecenben a LIGA Szakszervezetek.

Lezárult a Napló rajzpályázata Debrecenben

Debrecen – A napokban lezártult a Napló rajzpályázata, melyen az alábbi helyezések születtek. A díjátadás július elsején (pénteken) 16 órakor a Napló szerkesztőség emeleti tárgyalójában lesz, melyre szeretettel várjuk a nyerteseket és kísérőiket.

Állóháború a megyei „vajdaszék” felett

Püspökladány – Új megyei vajdát avattak Mezei István személyében június 17-én Püspökladányban, leváltva ezzel a 2006 óta regnáló Kovács András Macsajt – állítja Kállai Csaba országos cigány fővajda. Lapunk érdeklődésére telefonon elmondta, nem voltak elégedettek a korábbi vezető több döntéseivel, adminisztratív lépéseivel.

Új óvodát kaptak a sápi gyerekek

Sáp – Hetven személyes óvodával gazdagodott Bojtor Imre nótaénekes és Benamy Sándor író szülőfaluja. Az uniós előírások szerint átépített, emeletes, liftes új létesítményt szombaton Hajdú- Bihar megye közigazgatási és önkormányzati vezetőinek jelenlétében, szüleikkel koraeste vették birtokba a kis Sárréti falu gyermekei.

Lassan ingyen se kell a használt autó?

Hajdú-Bihar –  Ahhoz képest, hogy a válság miatt lassan három éve kénytelen nélkülözni a vásárlóit a magyarországi újautó-piac, Debrecenben eddig nem volt példa látványos „bedőlésre”. Van ugyan egy-két márkakereskedő, akiktől az importőr megvonta az értékesítési és/vagy a szervizjogot, de ennyi. „Élénkülésnek nyoma sincs.

Zenés nyár Debrecenben

A Debreceni Nyár keretében a blues-zenét szeretőket, a Dr. Valter Blues Társaság nevű zenekar szórakoztatta hétfőn este a Hal közben.

Katonazenés masírozás Debrecen főutcáján

Debrecen –  Lövésznap és fotókiállítás egészíti ki a katonazenekarok nemzetközi fesztiválját, melyet 17. alkalommal tartanak meg Debrecenben, június 30-ától július 3-áig. Három hazai és négy külföldi (francia, német, török és svéd) egyenruhás muzsikuscsapat vesz részt a kétévente megrendezett programon – derült ki a hétfői sajótájékoztatón.

Rosszul lett a Csapó utcán egy cukorbeteg – mit tegyünk?

Debrecen –  Június végén, egy átlagos napon, amikor mindenki tette a dolgát, munkába sietett, ügyet intézett, a Csapó utcán egy cukorbeteg hirtelen rosszul lett és leült a padra.

Nézőpont: Csehül állunk

Honfitársaink közül egyre többen gondolják úgy, hogy a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer önmagában hosszú távon nem biztosít megfelelő életszínvonalú időskort, ezért szükséges a pénzügyi öngondoskodás valamilyen formája. Ezek persze leginkább csak puszta megérzésre alapozott vélekedések, ugyanakkor nagyon is van valóságalapjuk. Petneházi Attila jegyzete

Íme a legfontosabb hétfői események Hajdú-Biharból!

Hajdú-Bihar – Nézze meg Hajdú-Bihar megye legfontosabb hétfői eseményeit!

Forgalomlassító demonstráció lesz a 4-es főúton

Hajdúszoboszló – 2011. június 29-én 07.00 óra és június 30-án 07.00 óra között félpályás útlezárás lesz Hajdúszoboszló, 4.sz főút 210-212 km szelvénye közötti útszakaszon békés, figyelem felhívó forgalomlassító demonstráció miatt, amely Debrecen irányába a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávban kerül megtartásra.

Jobb önkéntesen megszabadulni a parlagfűtől, július elsejétől ugyanis bírságolnak

Debrecen –   Közeleg a parlagfűszezon, s vele együtt az orrdugulás, szemviszketés s köhögés időszaka. A kerttel és saját földdel rendelkezők június 30-áig  büntetlenül irthatják az allergén gyomnövényt, ám utána megkezdődnek az ellenőrzések, s 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig sújthatják bírsággal a szabálysértőket, mely függ a terület nagyságától és fertőzöttségétől.

Niki, a nap szépe

Niki Debrecenben él, felszolgálóként dolgozik és köszöni a kollégáinak ezt a pár nap pihenést.

Szilágyi Petra dobogóközelben

A magyar diákválogatot tagjaként Szilágyi Petra – a debreceni Kazinczy iskola tanulója – is részt vett a Varsóban megrendezett nemzetközi gyermek atlétikai versenyen, ahol 4. helyezést ért el kislabdahajításban 41,75 cm.

Újabb két próbázó érkezett a Lokihoz

Debrecen – A DVSC-TEVA kedd délelőtti tréningjén ismét felfedezhettünk két új arcot: a bosnyák gólkirály, Stevo Nikolic és a spanyol-belga Esteban Casagolda is szerelést húzott az Oláh Gábor utcán.

Otthon voltak a Balatonnál a debreceniek

Debreceniek sikerével ért véget a 2200 élőpont alattiak részére megrendezett sakkverseny Balatonföldváron. 

Máthé Gábor csak a döntőben kapott ki

Az idei fedett pályás magyar bajnok nyerte a pallagi Tatár TC kupát.

Fortuna segített a lokistáknak

Bécsben elkészítették a nemzetközi kézilabdakupák sorsolását. A női Bajnokok Ligája selejtezőjében a DVSC-Fórum alakulata is érdekelt volt. A debreceniek nem panaszkodhatnak Fortunára, hiszen elkerülték a legerősebbnek tűnő riválisokat.

Bosnyák csatárt várnak a Lokinál

A tervek szerint keddtől a DVSC-TEVA csapatával edz a bosnyák bajnok FK Borac Banja Luka támadója, Stevo Nikolic – adta hírül a dvsc.hu.

Magosi Norbert és Tabaka József már készülhetnek a lvivi fináléra

Amint arról a Napló korábban beszámolt, a magyar salakmotorosok egyelőre brillíroznak az egyéni Európa-bajnokságon.

Országos amatőr gokartbajnokság Debrecenben

Debrecen – Vasárnap rendezték meg Debrecenben a Red Bull Kart Fight országos amatőr gokartbajnokság második fordulóját. Az összesen nyolc helyszínből álló viadal egy utcai döntővel fog zárulni Siófok belvárosában.