Mi leszel, ha nagy leszel? – megvalósult és füstbe ment miskolci álmok

Miskolc – A kisfiúk többnyire rendőrnek vagy tűzoltónak készülnek, a lányok pedig nőies hivatásra vágynak. Fodrásznak vagy ápolónőnek lenni az óvodáskorúak vágyainak netovábbja. Nem beszélve a sztár-palántákról! Kíváncsiak voltunk: sikerült megvalósítani a gyermekkori álmait? 

Meglepően sokan nyilatkoztak úgy Miskolc utcáin, hogy elégedettek azzal, amivé lettek. Többen számoltak be sikertörténetről: beváltották kiskori vágyaikat, és azt csinálhatták, amit szerettek.

Persze nem mindenki ilyen szerencsés. Az általunk megkérdezettek közül akadt, aki bolti eladónak tanul, pedig világéletében bábaasszonynak készült, és sokan tengődnek szociális segélyből, pedig a kőműves-vagy ácsmesterség áll közel hozzájuk.

Rengeteg lány és nő tervezte, hogy ápolónő lesz, és kettőnek közülük sikerült is. Az egyik nyugdíjas hölgy pedig mindenáron a gyógyszertár csillogó műszerei közé kívánkozott, most mégis áldja a sorsot érte, hogy nem sikerült bejutnia az iskolába, és kétszeresen kitüntetett óvónő lett belőle.

Egy komótosan sétáló, pipázó férfi álma mindegyikünké lehetne: a világot szerette volna beutazni. Ám neki sikerült az, ami a legtöbb ember számára csak vágyakozás marad. “Észak-Amerikában élek, de bejártam Európát és Afrikát is.” S hogy hogyan lehetséges mindez? “Disszidálással” – nevetett.

Nézze meg videón kinek sikerült megvalósítani álmait (és kinek nem): 

Kapcsolódó cikkek: