Mi lesz veled, Lévay kettő?

MIK Zrt.
MIK Zrt.
Miskolc – Az ÁNTSZ átszervezése révén a szolgálat miskolci szervezete beköltözött a Meggyesalja utcai épületbe, így üressé vált a Lévay u. 2 szám alatti ingatlan.

Bár hivatalnak kevéssé felelt meg a volt villalakás, vélhetően akad majd gazdája.

Az épület előéletéről megkérdezett főmérnök annyit tudott: az ÁNTSZ elődje, vagyis a KÖJÁL a 60-as évektől ingyenes használója volt a tanácsi tulajdonú ingatlannak, épp úgy, mint az ország valamennyi társintézménye. A rendszerváltozást követően a miskolci ÁNTSZ – akárcsak a többi az országban – a korábbi jogcímen maradhatott az önkormányzativá vált ingatlan ingyenes használója.

– Ebben az eredetileg más célú épületben olyannyira nehézkes volt dolgozni, az ügyfeleket fogadni, hogy mindenképp kiköltözött volna a városi intézet. A Széchenyi 60. számú épületet néztük ki e célra, azonban az ÁNTSZ átszervezése folytán a volt megyei intézet Meggyesalja utcai épületének első szintjén kapott helyet az – új nevén miskolci kistérségi – intézet.

Senki először…

Az összességében csaknem 300 négyzetméter hasznos területű, 975 négyzetméteres telken lévő, 3 szintes, 3 garázzsal kiegészített Lévay u. 2. alatti épületet április végén adják át a MIK Zrt.-nek. Mint a társaság kommunikációs igazgatóhelyettesétől, Veres Gábor-tól megtudtuk, a cég ingatlanforgalmi irodája tavaly már megjelentetett egy hirdetést az ingatlan hasznosítására, de arra senki sem jelentkezett. Az átadás-átvétel után ismét megkísérelik az értékesítést. A felbecsült érték: 64 millió forint plusz áfa.