Mi lesz már?

Valamikor március közepén vetődtem, helyesebben vetettek a Cserehát egyik kistelepülésére, mert ott fontos esemény történt.
Serfőző László jegyzete.

Valamikor március közepén vetődtem, helyesebben vetettek a Cserehát egyik kistelepülésére, mert ott fontos esemény történt. Olyan témakörökről esett szó, amelyek az abaúji közösségek problémáira reflektáltak, keresve a megoldásokat, és jócskán hangzottak el gondolatok az amúgy jó beszédkésséggel megáldott frakcióvezető asszony részéről.

Ilyenek, hogy a munkahelyteremtés problémájának megoldása egy feladat, de kérdés, hogyan válnak be azok a most (akkor) induló adókedvezmények, amelyek a falusi mikro-vállalkozóknak tudnak jelentős segítséget adni az itt élők foglalkoztatásában. Felvetődött a bejárók költségeinek enyhítése, a fiatalok oktatásban való esélyeinek igazságosabbá tétele, meg hogy tenni kell a falusi iskolák jövőjéért. Apropó – kisposta.

De menjünk tovább. A politikus kitért arra, hogy a megyében jó ütemben halad az autópálya építés, a következő lépés az utak felújítása. Viszont hiába oldódik meg ez a kérdés, ha drága benzinnel kell közlekedni. Most (akkor) tárgyalja a Parlament azt a kezdeményezést, ami a bejáráshoz biztosítana támogatást – mondta.

Március óta többször megfordultam a térségben, abszolúte nem látok változást, sem az elhelyezkedések, sem a munkahelyteremtések tekintetében, sem a települések közötti utak állapotának javulásában, sem – semmiben. Mi lesz már?

Serfőző László