Mi lesz, ha nem úgy van, ahogyan elvárják?

Miskolc – Május 14-én (szombaton) 19 órától a Hámori Waldorf Iskola Sas utcai színháztermében rendhagyó előadásra várják az érdeklődőket. Az előadás esettanulmányokból improvizációs technikával készült.

Az előadásról: a Semleges nemek című produkció olyan kérdéseket vet föl, mint például, mi történik akkor, ha valamelyik nem képviselője kilép az elvárt szerepből, szakít a „hagyományokkal”, s mi az a hatalom, eszköz, ami egy-egy nemhez kötődik. Valóban lehetséges, hogy eltűnnek életünkből a hagyományos nemi szerepek? A társadalom vagy a biológia határozza meg inkább a világban betöltött szerepünket? A XXI. század olyan végpontnak tűnő válaszokhoz jutott el, amik gondolkodásra késztetnek bennünket.

Alexis Latham rendező a próbák során alkalmazott közkedvelt szakmai technikája az improvizáció. Hámori Gabriella és Vajda Milán színészek ezzel a technikával, valamint saját kutatások alapján interjúszöveg-részletek, személyes és ismert történetek segítségével mesélnek erről a fontos témáról.

Mivel a férőhelyek száma korlátozott, a szervezők kérik az érdeklődőket, jegyüket minél hamarabb rendeljék meg (tel.: 30/629-88-85 vagy 20/918-12-10).

-ÉM-