Mi legyek, ha nagy leszek?

A megyei munkaügyi központ csütörtökön és pénteken a Miskolci Városi Sportcsarnokba várja az általános- és a középiskolák pályaválasztóit, a felsőfokú intézmények hallgatóit, valamint a tanulni vágyó felnőtteket.

– A rendezvény révén a pályaválasztók, a szülők és a pedagógusok, valamint a pályakezdő és tartós munkanélküliek sokoldalú információkat kaphatnak az oktatási, képzési, felnőttképzési lehetőségekről, tájékozódhatnak az egyes szakmákról, azok megszerzéséhez, a megcélzott életpálya eléréséhez szükséges követelményekről és feltételekről – jelezte Szabó József, a megyei munkaügyi központ igazgatója.

Hetven kiállító

Akiket várnak
– az első pályájukat választó diákokat

– a pályakezdő munkanélküli fiatalokat

– a pályamódosításra készülő felnőtteket

Mint megtudtuk, főként a munkaerőpiacon keresett szakmák munkafolyamatait, munkaeszközeit és termékeit mutatják be a képzők és gyakorlati oktatást végző munkaadók. A kétnapos rendezvényen 9-16 óráig 70 kiállító (középfokú intézmények, szolgáltatók, munkáltatók, felsőoktatási intézmények, felnőtt képzők) várják az érdeklődőket.

A szolgáltatók közül többek között a pedagógiai intézetek, a munkaügyi szervezet és a BOKIK, a Célpont Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, az Európai Információs Pont képviselteti magát.

A rendezvényen pályaválasztást segítő szakmai programok, tanácsadások, tájékoztatók vehetők igénybe folyamatosan. Tombolasorsolással, valamint színes műsorral gondoskodunk a jó hangulatról – tette hozzá az igazgató.

U. M.