Friss hírek

2010.03.10. 12:13

Fûtés és melegvíz nélkül maradt 100 család Tapolcán

<p>Kikapcsolta a szolgáltató a gázt egy tapolcai társasházban, mert a ház több mint három millió forintos adósságot halmozott fel. Száz család maradt fûtés és meleg víz nélkül.</p>

Több mint három millió forintos tartozást halmozott fel a Kazinczy téri társasház, ezért a szolgáltató hétfõn kikapcsolta a gázt a házban. Most villanykályhával és tûzhellyel fûtenek a lakók.

Nyírõ Lajos közösképviselõ szerint igaz, hogy a 100 családból 20 nem fizette rendesen a költségeket, de ezért nem kellene büntetni a tisztességesen fizetõ többi családot. Azt mondta: a háznak vannak egyéb kintlévõségei, melyeket megpróbálnak behajtani, hogy mielõbb tudják rendezni a számlákat és már az adósságot felhalmozó lakók is elkezdtek fizetni.

Egyházi Nikoletta, az E.ON sajtószóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: a társasház augusztus óta folyamatosan tartozik, azóta minden hónapban kikapcsolási felszólítással figyelmeztetett a szolgáltató. A ház azonban eddig sem részletfizetést, sem fizetési halasztást nem kért. A szóvivõ elmondta: csak akkor tudják visszakapcsolni a gázt, ha a társasház rendezi az adósságát. Ebben az esetben ugyanis a szolgáltató egy társasházzal kötött szerzõdést, így nincs lehetõség a különbözõ fogyasztók védelmére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!