Mi kerül az asztalra?

A dombrádi Móra Ferenc Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola a táplálkozási világnap kapcsán az egész múlt hetet az egészséges étkek népszerűsítésére szentelte.

A rendezvényt szervezőként Pásztorné Bodor Katalin védőnő és Csáki Istvánné iskolaélelmezési vezető jegyezte, akik azonban nemcsak a test, hanem a gyermekek elméjének táplálására is gondoltak a program összeállításakor.

Zöldségeket beszéltek

A hét első napjait az egészséges táplálkozásra buzdító plakátok készítésével töltötték a nebulók, akik a rajzórákon a követendő evés-ivással kapcsolatos ötleteiket örökíttették meg.

A keddi termékbemutató keretében zöldség- és gyümölcskavalkád várta a diákokat, akik képletesen tejben-vajban és egyéb tejtermékekben fürödhettek. Csütörtökön ételkóstoló: rozsos kiflin sajtfalatkák és rostos gyümölcslé szerepelt az étlapon. A fehér asztal finomságairól kerekasztal-beszélgetést rendeztek, amelynek keretében a gyermekek mondhatták el menzás ételjavaslataikat az élelmezésvezetőnek.

A védőnő a korszerű táplálkozásról, az elhízásról – utóbbit ellenpontozva –, a bioételekről, valamint egyáltalán nem utolsósorban az eltúlzott vegetáriánus étrend veszélyeiről szólt. A dombrádi diákok a táplálkozási világnap alkalmából megemlékeztek az afrikai éhező gyermekekről.

– Kovács Bertalan –