Mi kaphatna helyet az egykori miskolci fűtőműben?

Akt.:
Az épület most üresen áll
Az épület most üresen áll - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – A Science Múzeum beruházása félbemaradt, az épület most ott áll üresen.

Lassan két éve annak, hogy dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette, Miskolc eláll a Science Múzeum projekttől, azaz nem folytatja a beruházást. Lapunk azóta próbálja kideríteni, hogy mi lesz a sorsa az épületnek, mire lehetne hasznosítani az egykori fűtőművet. Az épület ugyanis ott áll üresen, miközben a város közel másfél milliárd forintot már visszafizetett – részletekben – a minisztériumnak az elállás miatt.

Korábban felvetődött az is, hogy jó lenne megnyitni az épületet, és beengedni a civileket, hogy a benti állapotokat látva ötleteljenek a hasznosításról. Az önkormányzatnál is többször érdeklődtünk, de érdemi választ nem kaptunk. Most újra próbálkoztunk, újra felvetettük egy ötletpályázat lehetőségét. Illetve szerettük volna megtudni, vannak-e tervek a hasznosításra.

Tart az eljárás

Koczák Szilvia városházi szóvivőtől azonban a következő választ kaptuk: „Az áprilisi közgyűlésen dr. Kriza Ákos polgármester válaszolt a fűtőművel kapcsolatos kérdésekre. A Science Múzeum ügyében indított jogi eljárás jelenleg is tart. A belső vizsgálat anyagait a városháza átadta a rendőrségnek, a nyomozás lezárásáig az adatok nem nyilvánosak. A fűtőmű jövőbeni hasznosításáról csak a jogi eljárás lezárását követően dönt majd az önkormányzat.”

ÉM-NSZR


Van ötlet, mi legyen a Science helyett?

Van ötlet, mi legyen a Science helyett?

Bár a tábla még hirdeti, hogy lesz, de a Gömböc-­alakú kupola örökre csak terv marad.

A Science, mint CineFest helyszín?

A Science, mint CineFest helyszín?

A miskolci filmfesztivál és városi rendezvények kapcsán felvetődött annak a lehetősége is, hogy a már soha meg nem épülő Science Múzeum épülete is lehetne helyszíne ezeknek az eseményeknek.
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .