Mi hiányzik a párkapcsolatodból?

Tényleg hiányzik valami, vagy esetleg olyasmit is beleképzeltél a párodba a szerelem kezdetén, ami soha nem volt meg benne?

Végre révbe értél? Nem kell többet aggódnod, hogy felhív-e, hiszen együtt éltek, ismered a barátait, bemutatott a szüleinek, és olykor már a következő nagy lépés, azaz az esküvő is szóba kerül? Minden adott tehát, hogy nyugodtan hátradőlj. Mi lehet az oka, hogy ez mégsem megy? Hova lett a rózsaszín szemüveged, ami eddig tökéletesnek mutatta a pasidat? Derítsd ki, mi nem stimmel a kapcsolatotokkal.

Megszerezted, megtartod?

A tudósok azt vallják a szerelemről, hogy színtiszta kémia az egész, ráadásul a fejünknek sokkal több köze van hozzá, mint a szívünknek. Az agyunk boldogságközpontja küld ugyanis olyan jeleket a testünknek, melyekből azt olvassuk ki: belezúgtunk az adott férfiba.

Így volt ez veled is? Hevesen dobogott a szíved, ha a közeledbe került, elpirultál még akkor is, ha csak telefonon bókolt neked? Erős szexuális vágyat éreztél, és kis híján belehaltál a boldogságba, amikor átkarolt?

Mostanra meg nagy sóhajok maradtak mindebből, amikor észreveszed például, hogy ugyanez a férfi túl hangosan eszik, nem mindig figyel rád, amikor fontos dolgokat magyarázol, elfelejti feltörölni a vizet zuhanyzás után, és esze ágában sincs téged elkísérni a pénteki buliba, inkább meccset néz a haverjaival, azaz veled ellentétben ő bizony kényelmesen hátradőlt az életében, pedig – szerinted – egy nőnek örök udvarlás járna.

Van egy rossz hírem, a felfokozott érzelmeket okozó kémiai anyagok hatása nem tart örökké. Te meg épp ebbe a férfiba szerettél bele, ő a kiválasztottad minden jó és esetleges rossz tulajdonságával együtt.

Nézz szembe azzal, amit látsz!

Innen indulunk ki, ezért pakold el azt a sablont, ami a számodra tökéletes párkapcsolathoz szükséges ideális férfit testesíti meg.

Lehet, hogy a mostani földi mását csak sikerült valahogy átpréselned rajta, ám a továbbiakban már nem méricskélhetsz ezzel. Nézd meg a pasidat inkább – képletesen – néhány lépés távolságból. Olyannak lásd, amilyen valójában. Vajon el tudod-e képzelni, hogy több évtizedet is leélj vele? Tényleg ő az, akire feltételek nélkül rábízod az életedet? És most jön a legnehezebb kérdés: valóban boldog vagy mellette? Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, nem neked írom ezt a cikket, de azért csak olvasd tovább, mert a tanácsra vágyó barátnőid nem biztos, hogy éppen olyan szerencsések, mint te. Ám, ha – akár csak egyetlen kérdésre is – nemet mondasz, ideje mérlegre tenned a kapcsolatotokat.

A tét nem kevesebb ugyanis, mint a jövőd. Magadat csapod be, amikor feltételek nélküli kompromisszumokat kötsz csak azért, hogy ne legyél egyedül. Hosszú éveket készülsz elvesztegetni, ha bennragadsz egy felemás kapcsolatban.

Most már tudod a szempontokat, itt az idő, hogy döntésre juss. Képes vagy elengedni az ideális párkapcsolat, tökéletes pasi elvárásaidat? Megéri-e neked az a sok jó, amit éppen tőle kapsz és kaphatsz, hogy tudomásul vedd cserébe a kevésbé kellemes tulajdonságait, szokásait? Azaz tudsz-e változni – változtatni bizonyos dolgaidon – érte és a kapcsolatotokért? Nem önfeláldozásról van szó!

Ne feledd, hogy az őt megváltoztató próbálkozásaid leginkább ellenállást és legfeljebb időleges hatást válthatnak ki. Ugyanakkor a megelőlegezett bizalmad, világos kommunikációval kísérve, változásra bírhatja őt is. Amit elvársz, megteszi majd magától: érted és a kapcsolatotokért.

Légy egy kicsit olyan, mint ő!

Próbálj meg néha, legalább egyszer-egyszer úgy élni, ahogy ő szeret. Kávézz és reggelizz az ágyban, a tisztaságmániádat és morzsafélszedet legyőzve.

Mondj le egy bulit, helyette nézd meg vele a meccset, hagyd, hogy lelkesen magyarázzon a foci rejtelmeiről. Ne hívd óránként telefonon napközben, gyűjtsd össze a mondandódat estére, sokkal lelkesebben figyel majd rá. De hallgass, ha épp elmerül az újságjában. És ne porszívózz, amikor egy jó film megy a tévében, szombaton reggel pedig hagyd aludni, lustálkodj vele együtt, vagy netán egyedül is bevásárolhatsz.

A listát te állítod össze, a lehetőségeket magad választod ki, hidd el, nagy kaland egy ilyen próbálkozás. Kirándulás egy másik életformába – lehet, hogy rájössz, egyik-másik dolog nemhogy nem esik nehezedre, kimondottan tetszik, illetve élvezhető. Netán épp így találod meg azt, ami a tökéletes boldogságodhoz hiányzik?

Ha emellett sikerül áttérned az egyértelmű kommunikációra is – azaz nem akarod megfejteni, hogy szerinted mit szeretne hallani, és nem várod el tőle, hogy a gondolataidban olvasson, hanem egyértelműen kimondod, mit szeretnél, és megkéred arra, amit elvársz tőle – akkor a siker garantált. Rózsaszín szemüveg nélkül is látni fogod, milyen kedves, megértő, szinte tökéleteshez közelítő társad van

Szerző: Féderer Ágnes

Forrás: Femina.hu

A cikk másodközlése a Femina írásos engedélyével és jóváhagyásával történik, figyelembe véve a Femina Szerzői jogok idevonatkozó jogi kikötéseit is. A cikk további átvétele, részleteinek közlése, kivonatolása kizárólag a Femina írásos engedélyével lehetséges.

Címkék: ,