Mi Hazánk: cél a teljes bérkiegyenlítés

Budapest – A Mi Hazánk Mozgalom célja az, hogy a nyugat-európaival azonos munkáért az ottaniakkal egyenlő bért kapjanak a magyar munkavállalók – mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, a párt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő.

Szerinte a kormányzatnak ágazatokra és munkakörökbe lebontott közép- és hosszú távú terveket kellene készítenie arról, hogy az adott pozícióban a nyugat-európai bérek mekkora hányada az elérendő cél.

Volner János meglehetősen ambiciózusnak nevezve azt az elképzelést, hogy néhány éven belül érjék el a nyugati bérek felét a magyarországiak.

Hangsúlyozta: a kormányzatnak arra kellene ösztönöznie, szükség esetén rákényszerítenie a Magyarországra érkező multikat, hogy az eddigieknél magasabb bért fizessenek, a már itt lévő tőkeerős cégeket pedig béremelésre sarkallni.

Az ellenzéki politikus kiemelte: a kormányzat által kötött számos stratégiai szerződés egyike sem tér ki a béremelésre, holott “az alacsony munkabérek kora lejárt”, Magyarországnak pedig az összeszerelés helyett magas hozzáadott értékű, tudásalapú termelésre kell átállnia.

Kérdésre válaszolva az egykor Jobbik-színekben mandátumot szerzett politikus úgy nyilatkozott, nem véletlen, hogy Hegedűs Lorántnénak távoznia kellett a képviselőcsoportból, mert a pártvezetés fel volt készülve arra, hogy róla is terhelő anyagok kerülnek nyilvánosságra.

Közlése szerint a mandátumáról a múlt héten lemondott egykori képviselő és Gyöngyösi Márton frakcióvezető is “nagyon szeretett” a zsidósággal kapcsolatos témákkal foglalkozni, hozzátéve, Gyöngyösi és Sneider Tamás pártelnök személye hitelteleníti el a Jobbik baloldal felé közeledését.

-MTI-