Mi a véleménye az üdülési csekkről?

Debrecen – Adómentes, és lehet rajta venni ezt-azt; horgászbérlettől a „wellnes-éjszakáig” sok van a palettán…Ki tudja mi az? Segítünk: az üdülési csekk. Megkérdeztük járókelőket miért jó eme csekk és mit tud róla az „utca embere”.  video

– Egyedül élek, nyugdíjas vagyok. Még nem érdeklődtem a lehetőségekről. Gyermekeim külföldön élnek, hét unokám van, s így akad feladatom bőven. Gondolkodtam már rajta, hogy igénybe kellene venni belföldön, de még nem jutottam oda, hogy utánanézzek.
Szelekovszkyné Hadházy Anikó
nyugdíjas

– Jó dolognak tartom. A belföldi turizmust fejleszteni kell, s ez egy lehetőség a népszerűsítésére. Információim szerint étkezésre és szállásra is fel lehet használni. Valószínűleg sokaknak segíthet az üdülési csekk a belföldi nyaralások kellemes eltöltésében.
Pető Béla
vállalkozó

– Jó dolognak tartom. Mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak is kedvezményt ad, mivel az üdülési csekk a mindenkori minimálbér összegéig adómentes juttatás. Köztisztviselőként minden évben igénybe veszem, és hasznosnak tartom nagyon.
Kovács László
köztisztviselő

– Én már hallottam róla. Sajnos a korom miatt még nem vagyok rá jogosult, azonban ha elérem a megfelelő korhatárt, biztos hogy igénybe veszem. Jónak tartom, de véleményem szerint a megszorítások miatt nem tudok még az üdülési csekk nyújtotta lehetőséggel élni.
Vörösmarty Gyuláné
nyugdíjas

– Hallottam már az üdülési csekkről, csak azt nem tudom, hogy kinek jár és hogyan lehet hozzájutni. Információim szerint van ahol a munkahely ajánlja fel. A kolléganőm azt mondta az internet révén jutott hozzá, pályázott és végül üdölési csekkeket kapott.
Kocsis Barnáné
adminisztrátor