MÉG VÁR – Rekonstruálták az újmohácsi tragédiát

A nyilvánosság teljes kizárása mellett hétfőn rekonstruálták a rendőrök az újmohácsi révnél történt tragédiát – erősítette meg a Független Hírügynökség értesülését Bális Eszter a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Január 3-án az újmohácsi révnél egy autó gurult a Dunába, két gyermekkel a hátsó ülésén. A 3 év 6 éves gyerekek a vízbe fulladtak.

A rendőrség ezúttal sem közölt semmilyen információt az eljárásról és annak eredményéről. Korábban azt már elmondták, hogy a balesetben az apát gyanúsítják – halálos közlekedési baleset gondatlan okozásával – és az is kiderült, hogy a kézifék üzemképtelen állapotban volt.

A vizsgálatok azt is megállapították, hogy a kompátjárónál minden a jogszabályoknak megfelelően volt kialakítva, ám a rendőrség tervezi, hogy új táblákkal, fekvőrendőrökkel próbálja majd megelőzni a további tragédiákat.

Az autónak volt érvényes műszaki vizsgája, de állapotáért a sofőr, azaz az apa felelt. Ha bebizonyosodik, hogy gondatlanul járt el, 1-5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető.