Meztelen férfi az erdőben

Nyíregyháza – Vasvári Sándor, az NYVSC atlétika szakosztály elnöke számolt be lapunknak arról, hogy igen veszélyes környék az atlétika edzések és kikapcsolódások helyszíne, a Nyíregyházi Főiskola melletti erdő.  video video

A közelmúltban, egy délután itt edzett többszörös magyar bajnok kislánya, Vivien, amikor az ötödik ezerméteres körben meztelen alak ugrott elé a közeli esőházból: egy nagydarab, szemüveges férfi.


A törvény szerint
Az 1978. évi IV. törvény
a Büntetõ Törvénykönyvrõl XIV. fejezetének
2. címe így rendelkezik a szeméremsértésrõl:
Aki magát nemi vágyának kielégítése
végett más elõtt szeméremsértõ
módon mutogatja, vétséget követ el, és
két évig terjedõ szabadságvesztéssel,
közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel
büntetendõ.

Ebből az esetből ugyan nagyobb baj nem lett, mert édesapja megvédte a kislányt, viszont szomorú, hogy ez megtörténhet egy olyan frekventált helyen, mint a sóstói erdő, ahová így az ember felügyelet nélkül nem engedheti el gyermekét, és a szabadidejét töltő nyugdíjas sem lehet biztonságban.

– Ilyen, illetve hasonló esetben rögtön hívni kell a 107-es, segélyhívó számot, és azonnal a helyszínre megy egy járőr – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

– Azonban ha bejelentés nem érkezik a rendőrségre, akkor nem lehet mit tenni: csak akkor tudunk reagálni bármire, ha értesítést kapunk az esetről. A kapitányságnak külön embere nincs arra, hogy folyamatosan járőrözzön a szóban forgó környéken.

A rendőrség részéről komolyabb fellépést az indokol, ha hasonló esetről több bejelentés érkezik, illetve a bejelentések alapján úgy tapasztaljuk, hogy a szatír-támadás rendszeressé válik a környéken.

– Vékony Katalin –