Helyi közélet

2010.08.09. 15:06

Kétmilliárdból épül az átvezető út Szerencsen

<p>Szerencs - A tervek szerint idén november végére készülhet el a 37-es számú főút Szerencsen átvezető szakaszának felújítása. A Szerencs-patak új hídja csak jövőre épülhet meg - áll a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által hétfőn kiadott közleményben.</p>

A zempléni városban már március közepén megkezdődtek az útépítési munkálatok, ám ezt egy rövid időre hátráltatták azok a mostoha időjárási viszonyok, amelyek a megye más területein is okoztak gondokat.

A 37. sz. főút Szerencsen átvezető szakaszának rekonstrukciója során mintegy 2,5 kilométer hosszúságban felújítják, illetve megerősítik az út burkolatát. Egy kilométeren marad a jelenlegi kétsávos út, a további 1,5 kilométeren azonban 2x2 sávra szélesítik az utat. A kivitelezők kialakítanak egy körforgalmú csomópontot, és átépítenek egy buszöblöt is. Ugyancsak a beruházás része a már említett Szerencs patak feletti híd elbontása és egy új, több mint 24 méter hosszú, 2x2 forgalmi sáv átvezetésére alkalmas létesítmény építése.

A közlemény szerint a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program részeként valósul meg. A támogatás aránya 100 százalék, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig európai uniós támogatás. A támogatás bruttó összege megközelíti a 2 milliárd forintot.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában