Mezőkövesdi KC: lefújás után Laci bácsi nevét skandálta a publikum

Akt.:
Mezőkövesdi KC vs. B. Braun Gyöngyös
Mezőkövesdi KC vs. B. Braun Gyöngyös - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A 7-14. helyért zajló alsóházi rájátszás 8. fordulójában is győzelmet aratott a borsodi alakulat, amely ezen a sorozaton továbbra is veretlen.

Megállíthatatlan a matyóföldiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Nehezen indult

Óriási többségben volt a hazai szurkolósereg a lelátón, Gyöngyösről ugyanis alig néhányan vállalkoztak a mindössze 55 kilométeres útra. A volt mezőkövesdi Juhász K. a beállós helyén teljesen egyedül marad, bedobta, így pár másodperc elteltével a vengédek vezettek. Kovacsics elfutott az 5. percben (0-3) és ezt már nem bírta Skaliczki László, aki persze nem esett kétségbe az állás láttán, a hangját sem emelte fel. Grigorjev átlövésből, majd Antal Sz. nagy roham után vette be a kaput és mindjárt márképpen festett az állás.

Grigorjev az egyenlítést is összehozta, de a vezetés sehogyan nem jött össze (9. perc: 4-5). Balogh védett háromszor, majd Radnic és Trivkovic vezetett egy álomszép akciót (10. perc: 5-5). Mekaru büntetőre játszott, de azért nem kapta meg, mert kilógott a lóláb. Később Szepesi heteshez jutott és nem is tévesztett, ezzel az MKC először jutott előnyhöz (12. perc: 6-5). Szepesi újrázhatott volna, de rontott: büntetőjéből Tamásiba vágta a labdát.

Pár másodpercig kettős emberfórban kézilabdáztak a piros- fekete szerelésben pompázó borsodiak és ez jót tett nekik (17. perc: 9-7). Grigorjevre játszottak a vendéglátók, ez bejött, az átlövő két embert kötött le (22. perc: 11-9). Kemény játékra váltottak a csapatok, és amikor felzárkóztak a hevesiek Skaliczki László Hollót küldte a háló elé. A gyöngyösiek időt kértek, ebből is látszott, hogy bajban vannak (25. perc: 12-10).

A túloldalon Tamási spárgázott néhányat, majd a ,,nép” megtalálta a bírákat. Grigorjev is kiült, erre kapusát mezőnyjátékosra cserélte Skaliczki László.


Fordulatok

A folytatásban Hudák pillanat jöttek, majd Bali egyenlített (33. perc: 13-13). Ezt követően rendre rést talált a B. Braun a hazai falon, és máris fordult a kocka (38. perc: 14-15). Bali többször pontosan célzott (39. perc: 14-16) és ez megint elég volt a kövesdi trénernek a tanácskozási szünethez. Benis ziccert hibázott, Bali viszont átlövédből szerencsés módon gól lőtt (41. perc: 14-17).

Gyakori cserékkel csordogált a találkozó, amely nem volt magas színvonalú, a küzdelemre azért nem lehetett panasz. A második félidő közepén nagy elánnal próbálkozott az MKC, és amikor Trivkovic egy gólra csökkentette hátrányukat (46. perc: 18-19), éledtek Benisék reményei. A döntetlen után (47. perc: 18-18), jött a menetrendszerű vendégidő, majd Mekaru ,,csengetett” és ezzel talpra állította együttesét.

A játék magával ragadta a publikumot, a csapatok pedig rendre a gyors a visszarendeződésre koncentráltak. Balogh míusz kettőnél ziccert fogott, majd Kiss R. betalált (25. perc: 20-21). Oliveira labdát szerzett, de támadásuk megakadt, Mekaru pedig büntetőt végezhetett el (57. perc: 21-21). Kiss R. balról gólt ragasztott a vendégkapuba, aztán Balogh védett. 33 másodperccel a vége előtt időt kért Debre Viktor, viszont a Mezkőkövesd támadott, Grigorjev pedig a mennybe vitte gárdáját. A levonulás után a hazai törzsszurkolók mesterüket, Skaliczki Lászlót éltették, aki az őt jellemző szerénységgel fogadta az elismerést.

Kolodzey Tamás


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyös 23-21 (13-12)

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Horváth P., Marton.

Mezőkövesdi KC: BALOGH T. – Szepesi (1/1), Antal Sz. (1), Hajdú G. (-), MEKARU (5/2), Bozoljac (2), KISS R. (3). Csere: HOLLÓ (kapus), Grigorjev (4), Radnic (3), Trivkovic (3), Kovács B. (1), Kovács P. (-), Füstös (-), Grünfelder (-), Benis (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

B. Braun Gyöngyös: TAMÁSI ZS. – Ménfői (-), OLIVEIRA (4), Juhász K. (2), Debreczeni (2), BALI (6), Kovacsics (1). Csere: HUDÁK (kapus), Szalafai (4), Sándor Á. (-), Jovetic (-), Nagy B. (2/2), Koller (-), Mester, Decirovic, Marczinkó. Vezetőedző: Debre Viktor.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Skaliczki László: – Nagyon fontos két pontot szereztünk a változatos és jó mérkőzésen. Igazi derbi volt, a végjátékban kijött a befektetett munkánk.

Debre Viktor: – A kiélezett meccsen a végjátékban megint buktunk. A sorsdöntő pillanatokban hibákat követtünk el, és megint ez megbosszulta magát.