Mezőkövesdi KC: Jó irányba halad a szekerük

Mezőkövesdi KC: Jó irányba halad a szekerük
Mezőkövesd – Szombaton este Budapesten küzd a pontokért a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

A matyóvárosiak a rájátszás során a bennmaradásért, a 7–14. helyért küzdenek. A 6. forduló keretében szombaton 18 órától a PLER-Budapest vendégei lesznek.

Meccsdömping

– Most az a legfontosabb, hogy a fáradtságon tegyük túl magunkat – állapította meg Skaliczki László, a borsodiak vezetőedzője.

– A meccsdömping ugyanis mentális problémákat idézett elő: a szerdai-szombati-vasárnapi fellépések sokat kivettek a fiúkból, de most újra frissnek kell lenniük. Az egriekkel szembeni hétközi összecsapásunkat követően a csütörtököt kiadtam pihenőnapnak, viszont fakultatív edzést vezettem azoknak a sportolóknak, akik kevesebbet játszottak. A teljes kerettel pénteken találkoztam, és a fiúkat igyekeztem frissíteni: ennek jegyében kicsit kimentünk a levegőre szellőzni, aztán nagy hangsúlyt fektettem a leendő taktika átbeszélésére is.

A PLER ellen van néhány fontos feladat: mindenekelőtt az átlövőik hatástalanítása, góljaik kétharmadát ugyanis ez a sor éri el. Meg kell találnunk a legmegfelelőbb védekezési formációt, amellyel megállítjuk a dinamikus és robbanékony fővárosiakat, akiket jól ismerünk. Támadásban masszív védelmet vonnak, mögöttük felkészült kapus áll, aztán keményen ütköznek, sok faultot vállalnak fel, ebben pedig nekünk nem szabad elfáradnunk.

A PLER hasonlóan kemény, mint a Magyar Kupában vasárnap látott Balatonfüred, ezt is hangsúlyozta a mester­edző.

A vonal és a határkő

– A már említettek mellett bőven van még feladatunk – folytatta felsorolását Skaliczki László vezetőedző. – Mivel a budapestiek gyorsak, otthon előszeretettel alkalmazzák a lerohanásokat, nekünk meg kell szerveznünk a gyors visszavonulást, és az emberek kiosztása is hangsúlyos tevékenység lesz. Ebbe a munkába nem férnek bele a pontatlanságok, a technikai hibák, az eladott labdák. Egyébként ezektől nem is félek, mert lelkiállapotunk jó, a sikerélményeink energiát adnak nekünk. A gyerekek tudják, hogy most jó irányba halad az a szekér, amelyen ülünk. A kupafinálé arra is jó volt, hogy testbeszédet olvassunk, még jobban megismerjük egymást. Lassan indul a bajnoki hajrá és nekünk ebben az a dolgunk, hogy elkerüljük a vonalat, a határkövet.

Kolodzey Tamás


Valami mindenkinek fáj

Arra a kérdésre, hogy minden játékosa rendelkezésére áll-e, a mezőkövesdiek szakvezetője így felelt:

– Nincs maródink, de apróbb sérülések természetesen előfordulnak. A klasszikus mondást idézem: akinek nem fáj semmije, az nem is kézilabdás.