Mezőkövesdi KC: Jó előjelekkel utaznak a Váci KSE-hez

Benis Bence (balról) sokat tehet csapatáért Vácott
Benis Bence (balról) sokat tehet csapatáért Vácott - © Fotó: ÉM-archívum
Mezőkövesd – Vasárnap este Vácott szerepel a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda­csapata.

Az élvonalbeli bajnokság 10. fordulója keretében vasárnap 18 órától a Duna-parti városban vendégszerepel a matyóvárosi együttes. Skaliczki László vezetőedző fiai legutóbb hazai környezetben kiütötték a Sport36 Komlót, így jó előjelekkel utaznak az összecsapásra.

Minden összejött

– A baranyaiakkal szemben valóban nagyszerűen játszottunk, és minden összejött nekünk – jelentette ki a szakvezető. – Természetesen örültünk a szép sikernek, s annak különösen, hogy nagyszerűen szolgáltuk ki lelkes közönségünket. Viszont új hét, új mérkőzés, ennek jegyében a múltból nem lehet megélni, nyakunkon a soron következő, nem is akármilyen feladat. Volt egy hosszú hetünk a felkészülésre: arra gondolok, hogy a Komló ellen szombaton meccseltünk, most vasárnap lépünk fel, ezt figyelembe vettük bioritmusunk alakításakor. Ami pedig a bajnokságot illeti: újra erőltetett menet következik: két hét alatt öt találkozót kell lejátszanunk. A nyitányt a Váci KSE jelenti idegenben. Riválisunkról tudni kell, hogy hazai környezetben felemásan szerepel: nagyon kikapott a Balatonfüredtől, a Csurgó ellen viszont döntetlent ért el, s jónak mondható. Ötvenszázalékos a mérlegük: sok gólt lőnek, elsősorban azért, mert a gyors középkezdés, aztán szélsőinek szintén gyors lerohanása szerepel taktikai repertoárjukban. Védekezésben egy sort képeznek, ennek ellenére nagyon masszívak. Nekünk az a legfontosabb feladatunk, hogy semlegesítsük a felsorolt erényeiket annak érdekében, hogy ezeket ne tudják kidomborítani.

A vendégeknek elsősorban akkor lehet esélyük a pont, vagy a pontok megszerzésére, ha kevés gólt kapnak. Erről így beszélt a vezetőedző:

– Azt szeretném, ha húsz-huszonöt között tartanánk a váciakat, már ami a dobott góljukat illeti – folytatta Skaliczki László. – Ehhez az kell, hogy saját védőmunkánkat meg kell szerveznünk, az övékét pedig fel kell bontanunk. Mindezt pedig azzal kell megfejelnünk, hogy képesek legyünk a technikai hibák nélküli befejezésekre. Összességében részünkről csak és kizárólag a minőségi kézilabda vezethet eredményre. Azzal tisztában vagyunk, hogy elsősorban támadójátékunkat kell fejlesztenünk, ez azonban nem megy egyik napról a másikra, a mondás szerint a jó munkához idő kell. Mindent mérlegre téve: optimista vagyok, bízom a fiúkban.

– Kolodzey Tamás –

Hárman nem lesznek

A Mezőkövesdi KC együttesében hárman bajlódnak sérüléssel: Kozina, Kovács P. és Nyitrai nem áll a mester­edző rendelkezésére.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s