Mezőkövesdi KC: Irány a négyes döntő

Férfi kézilabda Magyar Kupa - B.Braun Gyöngyös vs. Mezőkövesdi KC
Férfi kézilabda Magyar Kupa - B.Braun Gyöngyös vs. Mezőkövesdi KC - © Fotó: Marosréti Ervin
A hazai hétgólos siker után Gyöngyösön döntetlent játszott a Mezőkövesd, így készülhet a Magyar Kupa négyes döntőjére.

Feszült hangulatban kezdődött a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágója, arra ugyanis előzetesen is számítani lehetett, hogy a hétgólos hátránya után a Gyöngyös megpróbál nyomást gyakorolni a kövesdiekre. Az első néhány percben ez sikerült is, Iváncsik hetese és Sándor Á. beállós találata tüzelte a hazai közönséget. Az MKC azonban gyorsan rendezte a sorokat, és az egyenlítés sem maradt el. A vendég drukkerek azonban nem tudták nyugodtan nézni a találkozót, mert a hevesi gárda zsinórban négyet szórt, gyorsan elléptek. A hazaiak védekezése volt a kulcs, az MKC belső embereit belekényszerítették a távoli lövésekbe, amit Tamási nagy magabiztossággal hárított. A gyöngyösi menetelés azonban nem tartott sokáig, ők is egyre többet hibáztak támadásban, a megszerzett labdákból pedig indítások után eredményes volt a Skaliczki-csapat. Ebben az időszakban Ilic magabiztosan lőtte be a heteseket, ami szintén kellett ahhoz, hogy tartani lehessen a lépést a Gyöngyössel. Az első játékrész utolsó néhány perce ismét a hazaiaké volt, de a három gólos különbség összesítésben még mindig a Kövesdnek kedvezett.

Hamar jött az egyenlítés

A második játékrész érdekes jelenettel kezdődött: egy bravúrral védett hetes után Holló felrúgott a kapufára, amiért a játékvezetők kiállították. Ezt azonban nem tudta kihasználni a hevesi gárda, sőt egyre inkább az MKC akarata érvényesült. Zsinórban három gólt szereztek a dél-borsodiak, ezzel a második félidő hetedik percében már együtt volt a két csapat, (14-14). A gyöngyösi időkérés után sem változott semmi, ahogy teltek a percek úgy vált egyre magabiztosabbá a Mezőkövesd. Pálos szélső csavarása után először mutatott vendégvezetést az eredményjelző tábla. A hazaiak játékáról árulkodó az a tény, hogy a fordulás után tíz percet kellett várni az első góljukra.

Innentől kezdve pedig nem volt kérdés a párharc végkimenetele: az MKC tudatosan választotta a hosszú lefolyású támadásokat, a másik oldalon pedig egyedül Varsandán szélső góljaiban bízhattak. Ekkor viszont már csak abban, hogy hazai pályán legalább legyőzik a Kövesdet, a továbbjutás negyed órával a vége előtt már nem volt benne a Gyöngyös játékában. Skaliczki László taktikája egyértelműen ült a mérkőzésen, folyamatosan frissen tartotta a játékosokat, jól forgatta a csapatát. Ez pedig egy hatalmas bravúrt jelentett, hiszen a hazai hétgólos siker után az MKC idegenben döntetlent ért el, így magabiztosan lépett tovább. A helyszínen mintegy harminc kövesdi drukker nagy ünneplésben részesítette Molnárékat.

A borsodiak ezzel fennállásuk során először jutottak be a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol a címvédő MKB-MVM Veszprém mellett a MOL-Pick Szeged, valamint az NB I/B-s Vác lesz majd érdekelt.

ÉM-ME


JEGYZŐKÖNYV

Férfi kézilabda Magyar Kupa, Negyeddöntő, visszavágó

B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC

24-24 (14-11)

Gyöngyös, 1000 néző. V.: Bacs J., Bóna Sz.


B.Braun Gyöngyös: Tamási – Tóth Á. (1), Marczinkó (-), Bakos (1), Sándor Á. (2), Koller (6), VARSANDÁN (9). Csere: Hudák (k), Czina (-), Debreczeni (1), Frey (2), Simon (1), Nagy B. (-), Szalafai (-), Hajdu (-), Iváncsik Á. (1). Edző: Gulyás István.

Mezőkövesdi KC: Volarevic – Vasic (2), Radnic (3), Trivkovic (2), Grünfelder (1), Lókodi (-), Szepesi (-). Csere: Liszkai (k), HOLLÓ (k), ILIC (8), Pálos (2), Molnár F. (3), Terenyi (-), Nakhayenka (-), Ciric (3), Cuzic (-). Edző: Skaliczki László.


Hétméteresek: 6/2 ill. 6/6

Kiállítások: 12 ill. 16 perc


Gulyás István: – Az első félidő után feljött a Kövesd, így elszálltak a továbbjutási esélyeink. Innentől kezdve már csak arra törekedtünk, hogy nyerjünk, hogy pozitívan jöjjünk le a pályáról.

Skaliczki László: – Örülök, hogy elbírtuk azt a nyomást, amit ez a lehetőség jelentett. Gratulálok a srácoknak, hogy a klub történelme során először kiharcolták a Final Four-ba való bejutást.


Továbbjutott a Mezőkövesdi KC 55-48-as összesítéssel.