Mezőkövesdi KC: Ez a két pont a legjobbkor jött

Akt.:
Mezőkövesdi KC – Eger SBS Eszterházy SZSE
Mezőkövesdi KC – Eger SBS Eszterházy SZSE - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Hazai környezetben győzött az alsóházi rájátszás ötödik fordulójában a Mezőkövesdi KC együttese.

A hazai klubnál mindenki tartott az összecsapástól, a félelem oka a szombat-vasárnapi Magyar Kupa következményeként fellépő esetleges fáradtság volt.

Jól, majd rosszul

Az első percek nem igazolták a félelmeket, az MKC-ban ugyanis mindenki a helyén volt, az egriek sokáig nem találtak a kapuba (6. perc: 2-0). Szepesi balról kétszer is lehetetlen szögből próbálkozott a gólszerzéssel, de egyik kísérlete sem jött be. Hajdu G. meztépésért kapott két percet, majd jött Holló már-már szokásos remeklése: Dobó ejtésénél nyújtózkodott egy nagyot. A vendégek sokat lőttek, általában a kapu mellé, de mivel kövesdiek hosszú ideig nem tudták bevenni az egri ,,várat”, Dobóék fordítottak (15. perc: 2-5). Skaliczki László vezetőedző feltűnően türelmes volt, nem kért időt, Grigorjev pedig gyorsan kétszer is beköszönt (17. perc: 4-5). Mekaru árnyékként követte Padlát, Antal Sz. pedig emberhátrányból, ziccerből elfelejtett egyenlíteni, a felső lécre vágta a labdát. Ritkán rezegtek a hálók, a támadások befejezései egyik oldalon sem sikerültek. A vendéglátók trénere jött először dühbe és a 21. percben tartott röpgyűlést, majd kapusát mezőnyjátékosra cserélte, de így is akadozott a gépezet. Aztán Benis kiharcolt egy hetest, Szepesi bevágta a labdát, így ikszre állt a meccs (24. perc: 7-7). Nem sokkal később ügyes kevergetés után Antal Sz. a hatosról nézte ki magának a jobb alsó sarkot, ezzel megint vezetett a matyóvárosi alakulat (25. perc: 8-7). Kovács J. öt másodperc alatt két ziccert mentett, Szűcs B. pedig kettőt gyártott és máris rosszul állt a borsodiak szénája.

Izgalmas volt

A szünet után az öltözőben felejtette magát a Mezőkövesd (32. perc: 12-15), és máris kapaszkodhatott annak érdekében, hogy legyen pontszerzési esélye. Mekaru lövése a gólvonalon táncolt, de nem ment be, sőt Grigorjev büntetője sem ért célba. Emberelőnyből kettővel csökkentette hátrányát az otthoni társaság (39. perc: 16-17), Radnic pedig csaknem egyenlített. A küzdelem egyre hevesebb lett, kemény, test-test elleni játék alakult ki. Holló nagyot védett, Radnic büntetőt harcolt ki, Szepesi pedig biztos kezű ítéletvégrehajtó volt (44. perc: 19-19). Grigorjev ezután olyan gólt lőtt, hogy amikor megcélozta a kaput, maga sem hitt az eredményben, de neki lett igaza (20-19). A beálló Trivkovic emberrel a nyakán szerzett gólt, a 22-20 pedig sokat igért. Jött Radnic, aki debreceni formát mutatva ágyúszerű lövést eresztett meg, Holló meg spárgázott (50. perc: 23-20). A kettős emberhátrány a legrosszabbkor jött az MKC számára, Grigorjev viszont kiharcolt egy büntetőt, amelyet Szepesi ismét bedobott (54. perc: 24-22). Az eladott labdákat az idegesség számlájára írták a csapatok, de minden jól festett (58. perc: 26-24). Emberhátrányba került az Eger és ez döntőnek bizonyult, izgalom persze maradt a hajrára is.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Mezőkövesdi KC – Eger SBS Eszterházy SZSE

27-25 (12-13)

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Horváth, Marton.


Mezőkövesdi KC: Holló – Benis (-), Grigorjev (5), Hajdu G. (1), Trivkovic (4), Radnic (4), Szepesi (8/5). Csere: Balogh T. (kapus), Bozoljac (-), Antal Sz. (2), Füstös (-), Kovács B. (-), Grünfelder (-), Mekaru (3), Kovács P. (-), Kiss R. (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Eger SBS Eszterházy SZSE: Kovács J. – Vancsics (1), Kiss G. (-), Bajorhegyi (-), Petro (2), Dobó Zs. (4), Antl (2). Csere: Radulescu (kapus), Radcenko (4), Szabó P. (2), Iváncsik Á. (1), Padla (3), Lezák (-), Szűcs B. (4), Takács (2/2), Szilágyi (-). Vezetőedző: Tóth Edmond.


Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.


Skaliczki László: – Nehéz mérkőzés volt. A szívünknek és közönségünknek köszönhetjük azt, hogy itthon tartottuk a két pontot. Gratulálok a fiúknak.

Tóth Edmond: – Sajnos az idegenbeli rangadókon sok hibával játszunk. ha ezen nem tudunk változtatni, akkor nehéz dolgunk lesz a folytatásban.