Mezőkövesdi KC: bravúrgyőzelem idegenben

Remekeltek Radnicék
Remekeltek Radnicék - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Péntek este a rájátszás keretében először léptek pályára a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Az első percek fej-fej melletti játékot hoztak, itt is, ott is kihasznált helyzetekkel (5. perc: 2-2). Ezt követően sem változott a játék képe.

A csapatok a védőmunkára helyezték a hangsúlyt, ennek megfelelően megkülönböztetett figyelmet kaptak az átlövők (9. perc: 4-4). A mindkét alakulat játékosai igyekeztek meggátolni, hogy ellenfeleik gyors akciókat vezessenek, így a lerohanásos fegyvert nem sikerült bevetni.

A félidő közepéhez közeledve elsőként a mezőkövesdiek nyugodtak meg, s a vendégek néhány kivédekezett gyöngyösi támadás után a sajátjaikat eredményesen fejezték be, és kétgólos előnyt harcoltak ki (13. perc: 5-7).

Balogh jól védett, Radnic betörései bejöttek, a hazaiak pedig kapust cseréltek, Hudákot Tamási váltotta a ketrec előtt. A játékvezetők Kollert kiállították, de Szepesi elhibázta lehetőségét, majd a B. Braun feljött (16. perc: 7-8). A kocka hamar fordult, mivel a gyöngyösiek kétszer is betaláltak és már az előnyüket mutatta a tábla (19. perc: 9-8).

A játék képe nem változott: a vállalkozó szellemű kulcsemberek keresték a réseket, s ezt az otthoniak kétszer, míg a látogatók egyszer találták meg (23. perc: 11-9). Innentől kezdve „defektet” kapott az MKC, és ez azt eredményezte, hogy Nagyék a tisztesnek mondható négygólos fórra tettek szert (28. perc: 14-10), sőt a szünetben már-már győztesnek látszottak (16-11) az összeomlott kövesdiek ellen.

A vendégeken a kapuscsere sem segített: Baloghot helyére Hollót küldte be Skaliczki László mester­edző, aki a mezőnyjátékosait is igyekezett forgatni.

Nagy fordulat jött

A folytatásra egy más MKC ment ki a pályára, Benisék ugyanis zsinórban három gólt gyűjtve felkapaszkodtak (36. perc: 16-14). A 37. perc Holló bravúrját hozta, a kapus laposan az üres kapuba lőtt, így a 16-15 már reményt adott a borsodiaknak.

Ebben a szakaszban tíz és fél percig nem kapott gólt a Mezőkövesd, ezért időt kértek a megzavarodott gyöngyösiek. A matyóvárosiak ekkor elkapták a fonalat (40. perc: 16-17), majd jöttek a kapufák, közben a szerencse is a gyöngyösiek oldalára állt (45. perc: 18-17).

Ezután elkapott egy ötperces szériát a vendégcsapat, amely háromszor volt eredményes, így ismét volt miért küzdeni és lelkesedni (52. perc: 19-20). A kövesdiek pedig állták a „sarat” (57. perc: 21-23), a hazai időkérés pedig az utolsó szalmaszálat jelentette.

A végén maradt a két gól az együttesek között és ez két bravúrpontot jelentett a vendégeknek.

– ÉM-KT –


B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 22-24 (16-11)

Gyöngyös, 600 néző. V.: Horváth, Marton.

B.Braun Gyöngyös: Hudák – Ménfői (1), Oliveira (3), Debreczeni (2), Nagy B. (7/3), Bali (4), Kovacsics (3). Csere: Tamási (kapus), Sándor Á. (1), Nigrinyi (-), Jovetic (-), Rédai (-), Marczinkó (1), Koller (-), Juhász K. (-), Becsirivics (-). Vezetőedző: Debre Viktor.

Mezőkövesdi KC: Balogh T. – Benis (1), Antal Sz. (3), Hajdu G. (4), Trivkovic (-), Radnic (4), Szepesi (5/4). Csere: Holló (kapus, 1), Kovács B. (-), Kiss R. (1), Füstös (-), Grünfelder (-), Mekaru (-), Molnár F. (-), Grigorjev (5), Bozoljac (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 5/4.

Debre Viktor: – Sajnálom a második félidőt. A szünetben benn maradtunk az öltözőben.

Skaliczki László: – Gratulálok a fiúknak! A szünet után nagyot alakítottak, értékes sikert arattak.
hirdetés
hirdet�s