Mezőkövesdi KC – Az MKC megakadályozná a gyöngyösi triplázást

A Mezőkövesd – Gyöngyös csata mindig többről szól, mint egy mérkőzés
A Mezőkövesd – Gyöngyös csata mindig többről szól, mint egy mérkőzés - © Fotó: ÉM
Mezőkövesd – Szombaton 18 órától Mezőkövesdi KC – B.Braun Gyöngyös mérkőzést rendeznek a férfi kézilabda NB I-ben.

Az elmúlt hetekben remekel a dél-borsodi együttes, elég csak a Magyar Kupa Final Fourba való bekerülésre gondolni vagy az alsóházi rájátszásra, amelynek „első körében”, a lebonyolított hét meccsek egyikén sem kapott ki az MKC. Számított erre a veretlenségre? – tettük fel a kérdést Skaliczki László vezetőedzőnek.

– Azt nem gondoltam előtte, hogy 14 pontból 11-et megszerzünk, ezért csak felsőfokon tudok beszélni a játékosok teljesítményéről – fogalmazott a mezőkövesdiek szakvezetője. – Az év eleji felkészülés jól sikerült, februárban Orosházán kezdtünk a kupában, továbbjutottunk, kiharcoltuk a Final Fourt. Mindez élményt adott, emóciót, így tudtunk nekiindulni a bajnokság következő részének.

Látszódott, kialakult a stílusunk, hogy megvan a kétoldalasság, az egyensúly, stabilabb a védekezés, és fejlődtek a kapusok. A tavasszal, legalábbis eddig, semmilyen gond nem volt a játékosok motivációjával, az tisztán jött belülről, az akarás meghozta azokat a sikereket, pontokat, amikből lehetett tovább építkezni. Működött, működik a kohézió, ezt jó lenne a még hátralévő fordulókra is megtartani, de ilyenkor, májusban azért már érződik mindenkin a „hogyan tovább”.

Rutinos lezáró

Skaliczki László további útja jó ideje közismert, hiszen három hónapja bejelentették: a korábbi szövetségi kapitány az új, 2016/2017-es szezont Békéscsabán kezdi a női együttesnél. Foglalkozik azzal, hogy rövidesen leketyeg az óra Mezőkövesden? – faggattuk a trénert, aki 2013. december végén lett az MKC vezetőedzője.

– Amióta megszületett a döntés, hogy gyakorlatilag hazamegyek, tudom, hogy lassan, de elérkezik az a pont, amikor búcsút intek a klubnak, a városnak – nyilatkozta Skaliczki László. – Klubjaimnál általában 2–3 szezont töltöttem, valamint még ott van a férfiválogatott is, amelynek élén 7 évet húztam le. Utóbbira azt mondják, felezni kell, mert az embernek nincs annyi közös együttléte a játékosokkal, mint egy egyesületnél. Ha úgy tetszik, rutinos lezáró vagyok, ebben is tapasztalatot szereztem, tudom ezt az életérzést kezelni. Persze ettől függetlenül mindig fáj, ha valami véget ér, ez nem lesz másként Mezőkövesd esetében sem, de ezzel együtt elkezdődik majd egy új szakasz. A kövesdi is egy korszak volt, lesz az életemben, talán nem is olyan rossz…

A 20 pontos határ

A vezetőedző természetesen beszélt a soron következő találkozóról, a ma esti Gyöngyös elleni hazai meccsről is.

– Egy olyan rivális érkezik hozzánk, amely az utóbbi két mérkőzését hozta, hiszen otthon megverte a Komlót, aztán idegenben az Orosházát – sorolta a mezőkövesdi csapat vezetőedzője. – Utóbbin magam is jelen voltam, figyelemreméltó, ahogyan játszott a Gyöngyös, voltak náluk kiemelkedő teljesítmények. Viszont szeretnénk őket megakadályozni abban, hogy mesterhármasuk legyen, hogy begyűjtsék zsinór­ban a harmadik győzelmüket. Bízom a srácokban ezen az északi rangadón, amely a közönségünknek is nagyon fontos. Ahhoz, hogy biztosan bennmaradjunk, legalább a 20 pontos határt el kell érnünk.

A keretben lévők közül Molnár F. térdműtét után van, ami azt jelenti, hogy ebben az évadban már nem léphet pályára.

Molnár István
Kézilabda: a férfi NB I alsóház állása

  • 7. Balmazújvárosi KK 8 3 2 3 199-196 18 (10)
  • 8. Mezőkövesdi KC 7 4 3 – 170-159 15 (4)
  • 9. Orosházi FKSE 7 3 2 2 182-179 15 (7)
  • 10. Sport36-Komló 8 2 – 6 199-220 15 (11)
  • 11. B.Braun Gyöngyös 7 2 1 4 175-175 13 (8)
  • 12. PLER-Budapest 8 5 1 2 209-205 12 (1)
  • 13. Ceglédi KKSE 8 2 2 4 231-230 11 (5)
  • 14. Eger SBS Eszterházy 7 3 1 3 175-176 9 (2)

Zárójelben az alapszakasz után kapott bónuszpontok.
hirdetés


hirdet�s