Van gyanúsítottja a bécsi adventi buszt ért 2016-os balesetnek

A tömegszerencsétlenség Mezőkövesdnél 2016-ban
A tömegszerencsétlenség Mezőkövesdnél 2016-ban - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát, és átadta az iratokat az ügyészségnek.

Ahogy arról többször is beszámoltunk, 2016. december 17-én 23 óra 5 perckor, Mezőkövesd térségében történt az – a később tömegszerencsétlenséggé nyilvánított – baleset az M3-as autópálya 132. kilométerszelvényében amelynek több jármű mellett érintettje volt egy a bécsi adventben járt megyénkbeli utazókat hazafelé szállító busz is, amely felborult, és 81 utasából többen elhunytak, illetve sokan megsérültek.

Megcsúszott autó borult

Mint a rendőrségi vizsgálat megállapította, Budapest irányából Nyíregyháza felé közlekedett egy személygépjármű, amely az úttesten megcsúszott, majd a szalagkorlátnak ütközött, ahol kitört a kereke. A balesetet szenvedett autónak egy emeletes autóbusz nekiütközött, amely az ütközést követően felborult. Ezt követően további tíz jármű ütközött még össze a balesetet szenvedett gépjárművekkel, illetve egymással. A baleset következtében összesen 5 személy elhunyt, 16 személynek súlyos, míg további 21 személynek könnyű sérülései keletkeztek.

Két gyanúsított

Az esettel összefüggésben egy 46 éves miskolci nőt, illetve egy 48 éves debreceni férfit halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

ÉM


A buszbalesetben 4-en vesztették életüket
Debrecen, Harsány, Mezőkeresztes, Miskolc - Válságos állapotba került a szombat éjjeli buszbaleset egyik sérültje, ezért a miskolci kórházba kellett vinni, koponya és fejsérülései is vannak. A legfiatalabb áldozat, vagyis a 13 éves fiú pedig a Blikk információi szerint úgy halt meg, hogy az első ülé...

Debrecen, Miskolc, Mezőkeresztes - A buszsofőr megpróbálta elkerülni az ütközést, a belső sávba húzódott, ennek ellenére karambolozott a megcsúszó autóval. A busz ráfutott a szalagkorlátra és emiatt végül felborult. A Tények riportja. Animált videót is készítettek, amiben a balesetet rekonstruálj...

Tömegszerencsétlenség az M3-as autópályán
Debrecen - A DEKOM két munkatársa előtt ütköztek az autók az oldalára fordult autóbusz mögött. Félmillió forintot ajánlott fel a tragikus balesetet szenvedett busz tulajdonosa, a debreceni Grand Tours utazási iroda a szerencsétlenségben elhunytak családjai részére – egyebek mellett ezt tartalmazz...

Debrecen, Mezőkeresztes - A szombat éjszakai tömegszerencsétlenség halálos áldozatai között debreceniek is vannak, és a sérültek között is sok a Hajdú-Bihar megyei. A debreceni Kenézy Kórházban több sérültet már megműtöttek. Az RTL Klub híradója megtalálta azt a férfit is, aki fiával együtt ült a bu...Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés