Sár nélküli volt az idei bogácsi latyakfutás

Útban a cél felé
Útban a cél felé - © Fotók: Tóth Balázs
Bogács – Az amatőr és a profi futóknak jó edzés volt a bogácsi rendezvény.

Majdnem 160-an vettek részt a Bo-Cse-Bükk Latyakfutáson, ami idén nem szolgált rá nevére, hiszen a szeles és hideg időjárásnak köszönhetően a 14 kilométeres útvonalon nem találkoztak sárral a futók. Idén a legfiatalabb futók egy 9 éves lány és fiú voltak, míg a legidősebb egy 72 éves úr. A legmesszebbről egy pannonhalmi résztvevő érkezett.

Mindenkinek tetszett

– Az idei rendezvény nagyon szelesen indult, Bükkzsérc után nagyon fújt a szél. A visszatérő vendégeink hiányolták a sarat, meg is jegyezték, jó lett volna, ha föllocsolják az utat a tűzoltók. A célban zsíros kenyér, meleg tea, forralt bor várta a futókat, akik csobbanhattak is a termálfürdőben – mondta Bajzát László főszervező, aki köszönte az önkormányzatok, a polgárőrök és a rendőrök segítségét.

– Nem először vettem részt a Latyakfutáson, nagyon jó rendezvény, pozitívuma, hogy nincs helyezés, felfogható edzésként vagy versenyként is. Jó szintkülönbség van, a vége terepfutó pályához hasonlít. Nem volt sár, a saját tempójában futhatott mindenki. Az időjárás, bár tél van, ahhoz képest meleg volt, kedvezett a gyors teljesítéshez. Én tréningként fogtam föl a rendezvényt, egy órán belül szerettem volna teljesíteni a távot, 57 perc alatt sikerült – fejtette ki az elsőként célba érő ózdi Molnár Csaba.

Balogh Réka, a Gyöngyösi Tájfutó Klub sportolója először vett részt a Latyakfutáson, társaitól hallott róla.

– Nagyon jól éreztem magam, nem gondoltam, hogy ilyen jó lesz. Mondjuk több latyakra számítottam, de teljesen jó volt, a pálya is tetszett. A 14 kilométeres táv megfelelő edzésnek, 1 óra 11 perces időt sikerült futni, ami számomra jó. Hobbifutó vagyok, a cél, hogy jól érezzem magam. Mostanában félmaratonokra készülök, nagy álmom, hogy a maratont is teljesítsem – mondta Balogh Réka. Hozzátette, a tájfutók versenyszezonja márciusban indul.

ÉM-TB


A Barátság maraton tavalyi rajtja
Miskolc - A húsz évvel ezelőtti verseny abszolút győztese jelölte ki az idei, 113 km hosszú pályát. 32 nap híján 20 év után rendezik meg ismét a Kassa–Miskolc ultramaratoni futóversenyt. Bő három hónap múlva, 2019. május 18-án a kassai dómnál lesz a start, a cél pedig a miskolci Városház téren. A...

Agyagási Ákos
Ózd - Egy futó számára az ilyen események jelentik az igazi visszacsatolást. Az ózdi származású Agyagási Ákos pályafutása során futott már hat maratont, háromszor teljesítette az Ironman triatlonversenyt, de a legnagyobb élményt eddig a legutóbbi 42 kilométere jelentette számára. Ezt ugyanis a vi...



Mezőkövesd.
BOON.HU






hirdetés