Mezőkövesd Zsóry FC: Megfürdethetik az atomerőt

Drazic (sárga-kékben) újra sokat tehet a hazaiak sikeréért
Drazic (sárga-kékben) újra sokat tehet a hazaiak sikeréért - © Fotó: ÉM-Archívum
Mezőkövesd – Pontjainak gyarapítására készül szombaton 17 órától a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 23. fordulója ismét hazai környezetben találja a fürdővárosiakat, ahová a Paksi FC érkezik. Mindkét alakulat a középmezőnyben tanyázik, hol az egyik, hol a másik előz, vagy csúszik vissza egy helyet, így várhatóan a döntetlenből indulnak ki, aztán majd a pályán kiderül, hogy melyik alakulat és mivel tudja meglepni a másikat – a három pont begyűjtése érdekében.

Hasonló játékerő

A borsodiak hétközi sikerélménnyel a lábukban várják az „atomerős” Paksot. A Szombathelyi Haladás elleni, sikerrel megvívott Magyar Kupa visszavágójukról így vélekedett Kuttor Attila vezetőedző:

– Hasonló meccs volt, mint az itthoni 0–0, a játékunk azonban picivel jobb minőségű lett. A legfontosabbnak az 1–0-ás sikerünket tartottam, annak ugyanis nincs jelentősége, hogy a gól hányadik percben esett. Illetve annyiból igen, hogy nem szaladtunk bele a százhúsz perces mérkőzésbe.

Arra a kérdésre, hogy örül-e annak, hogy a múlt szombati hazai bajnokijukat megint otthoni bajnoki követi, a tréner így felelt:

– Igen, jó, hogy újra saját pályánkon lépünk fel, mert azért hazai környezetben minden társaság jobban szeret futballozni, mint idegenben. Hozzáteszem, hogy még az is örömmel tölt el, hogy letudtuk a rövid időn belüli második „haladó” utunkat, most jó ideig nem megyünk majd Vas megyébe.

Bárhol képesek

A sárga-kékeknek saját környezetükben általában fut a szekér a Pakssal szemben, de a statisztikai adatokból semmire nem lehet következtetni, ezért a mester kiadta a jelszót: minden apró részletre figyelni kell.

– Úgy gondolom, hogy a két csapat most hasonló játékerőt képvisel – folytatta Kuttor Attila. – Közös fellépéseinken általában az otthon lévő alakulat akarata érvényesült, reméljük, hogy a különösebben semmire nem jó „focitörténelem” most is igazolja ezt. Néhányan megtudakolták már tőlem, hogy a Pakssal szemben mire kell vigyázni? Nos, soron következő ellenfelünk legnagyobb erénye a rutin és a tapasztalat. A Tolna megyeiek az elmúlt években érdekes „lázgörbét” produkáltak: képesek voltak bárhol és bárkit legyőzni, ugyanakkor szintén bárhol és bárkitől kikapni. Ezért megerősítem az általános vélekedést: ebben az osztályban senkinek nem kedvenc ellenfele a Paksi FC.

A borsodiak öt gólt szedtek össze legutóbbi két hazai NB I-es találkozójukon: az MTK-tól három, a Kisvárdától két találatot kaptak, ezért csak egy pontot kapartak össze. A szakvezető szerint, ha sikerül maguk mögött hagyniuk ezt a kedvezőtlen jelenséget, nagy gondjuk már nem lehet. Ami pedig az összeállításukat illeti: kérdés, hogy a szombathelyi MK-visszavágót és a továbbjutást eldöntő, eddig tartalékvágányon lévő Koszta bejátszotta-e magát a csapatba. A vezetőedző azt mondta, hogy minden elképzelhető, mert a jó teljesítményért honorárium jár, ez a honor pedig akár a kezdő szerepkörrel is felérhet.

A hazaiaknál sérült nincs, öt sárga lapja miatt azonban Vadnai kihagyja a mérkőzést.

Kolodzey Tamás


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC tervezett együttese: Szappanos – Eperjesi, Pillár, Szalai A., Silye – Meskhi, Bertus – Molnár G., Cseri, Vajda S. (Koszta) – Drazic.Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés