Mezőkövesd Zsóry FC: Gólt vagy gólokat várnak

Akt.:
A Mezőkövesdnek (feketében) gólt kell szereznie a továbbjutáshoz
A Mezőkövesdnek (feketében) gólt kell szereznie a továbbjutáshoz - © Fotó: BK
Mezőkövesd – Kedd délután Magyar Kupa visszavágó mérkőzést játszik a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

A fürdővárosiak és a Szombathelyi Haladás közötti első találkozó 0–0-s döntetlennel végződött a múlt héten szerdán Mezőkövesden, vagyis az odavágón nem dőlt el semmi. A párharc nyertese bekerül a legjobb nyolc közé, és az is biztos, hogy amennyiben legalább egy gól születik, akkor a nézők lemaradnak az esetleges hosszabbításról (és az ugyancsak feltételes büntetőkről).

Azt nem tagadjuk, hogy számunkra a bajnokság a legfontosabb, ettől függetlenül a kupában is egyértelműen a továbbjutás kiharcolása a célunk.” Kuttor Attila

20 helyett 17.30

A meccset 17 óra 30 perckor kezdik, azonban sokáig tartotta magát a későbbi start is. Ennek történetét Csákány Csaba technikai vezető mesélte el:

– A 20 órás kezdés a televízió élő sávja volt. Mivel nem a szombathelyi találkozó sugárzása mellett döntött az illetékes csatorna, ezért nagy örömünkre 17.30-ra hozhattuk előre a találkozót.

A sárga-kékek a hétfő délutáni edzésüket követően közös ebéden vettek részt, majd buszra ültek és meg sem álltak a Bükfürdőn kialakított főhadiszállásukig, ahonnan kedden délután gurulnak át a csatának otthon adó stadionhoz.

Tíz nap alatt immáron harmadszor feszül egymásnak a vasi és a borsodi alakulat. A mérleg nyelve a vendégek felé billen, bár a bajnokságban reménytelen helyzetben lévő Haladás valószínűleg a kupában igyekszik vigasztalódni.

– Nem a hazai 0–0-ból indulok ki, de az esélyeket papíron egyenlőnek ítélem – kalkulált Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője, majd hozzátette: – Azt nem tagadjuk, hogy számunkra a bajnokság a legfontosabb, ettől függetlenül a kupában is egyértelműen a továbbjutás kiharcolása a célunk. Az otthoni 0–0 részben jó, de egyben kedvezőtlen eredmény: jó, mert nem kaptunk gólt, így mi, amennyiben vendégként eredményesek leszünk, egy vagy több találattal valóra válthatjuk tervünket. A „rosszat” pedig az adja, hogy saját pályánkon nem tudtunk előnyt kicsikarni.

A szakvezetőnek szóba hoztuk a múlt szombati történéseket, azt, hogy a Kisvárda az első negyedórában két fejesgóllal vétette észre magát és megkérdeztük: mikor vonják le ennek a tanulságait, amire így válaszolt:

– A múltat már lezártuk, az eseményeket kielemeztük, a következtetéseket levontuk, az egymást érő feladatok mellett nincs időnk arra, hogy nyalogassuk a sebeinket.

Mesterhármas…

Az első találkozón a szakvezető azzal lepte meg a Haladást és a tudósítókat, hogy tíz helyen változtatta meg a Szombathelyen győztes bajnoki alakulatát, ebből kiindulva most is könnyen kirukkolhat ilyen húzással…

– Sok mindent figyelembe veszünk mind az összeállítás, mind a taktika kidolgozásakor – folytatta Kuttor Attila. – Az edzésmunkát, az előző mérkőzéseken mutatott formát, a felhozást, a heti feladatokat és ezt vég nélkül sorolhatnám. Kellemes gondjaink vannak, mert az erények alapján keretünk minden tagja értékes, ezért bárki szerepet kaphat. Nyilván lesznek ketten vagy hárman olyanok, akiket a szombati NB I-es meccsre is tervezünk, és most arra vagyunk kíváncsiak, hogy miként állnak helyt. Itt a lehetőség arra, hogy valaki bejátssza magát a Paks elleni gárdába: egy mesterhármas például kiváló ajánlólevél lenne, egy ilyen teljesítmény láttán több mint gondolkodóba esnénk… Az sem titok azonban, hogy néhány fiú szerepeltetését csak szombatra tervezzük…

A vendégeknél sérült és eltiltott sincs, így Kuttor Attila a teljes keretből válogathat.

Kolodzey Tamás


A várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC tervezett csapata: Dombó – Farkas D., Pillár, Katanec, Silye – Szeles, Tóth B., Vajda S., Moutari – Koszta, Drazic.


Magyar Kupa – A program

A labdarúgó Magyar Kupában ma és holnap a nyolcaddöntők visszavágóit játsszák. A program (a sorok végi zárójelekben az első meccsek eredményei):

Kedd,

17.00: Paksi FC (NB I) – Puskás AFC (NB I) (2–1)
17.00: Debreceni VSC (NB I) – FC Ajka (NB III) (3–2)
17.30: Szombathelyi Haladás (NB I) – Mezőkövesd Zsóry FC (NB I) (0–0)
20.00: Kisvárda Master Good (NB I) – Ferencvárosi TC (NB I) – M4Sport: élő (0–2)

Szerda,

13.00: Tarr Andráshida SC (NB III) – Soroksár SC (NB II) (2–3)
18.00: Budapest Honvéd (NB I) – DA Tiszakécske VSE (NB II) (1–0)
18.00: Mol Vidi FC – Taksony SE (NB III) (1–0)
20.00: Kaposvári RFC (NB II) – Budaörs (NB II) – M4Sport: élő (1–2)

A Magyar Labdarúgó Szövetség a kaposvári meccs után a helyszínen elkészíti a negyeddöntő párosítását – derült ki a magyar szövetség versenybizottsági határozatából.
Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés