Mezőkövesd Zsóry FC: Az első félidőben voltak jobbak az MTK ellen

Bognár (középen) szerezte a Kövesd első találatát
Bognár (középen) szerezte a Kövesd első találatát - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Ismét műfüves ­felkészülési találkozót vívott a mezőkövesdiek NB I-es labdarúgó­csapata.

A sárga-kékeknél nem lépett pályára a könnyített edzésmunkát végző Lázár Pál, valamint a sérüléssel bajlódó Tóth Bence és Novák Csanád. Rajtuk kívül a hosszabb ideje maródi Gohér Gergő és Szeles Tamás sem volt bevethető állapotban. A kövesdiek kameruni labdarúgókat is teszteltek: a 18 éves Ndongmo Delio Alex a középpályán és a csatársorban is játszhat, a 24 éves Onana Fabrice Badouidana pedig középső középpályásként érzi jól magát a pályán. Esetleges szerződtetésükről napokon belül döntenek a klubnál.

Javulást lát

– Örülök, hogy a hetet két győzelemmel zártuk – mondta Kuttor Attila, a matyóvárosiak vezetőedzője. – A jó MTK-t legyőzni olyan, mintha egy élvonalbeli csapatot vertünk volna meg. Nagyon jól dolgoznak a fiúk, látom az előrelépést, már kondícióban és játékban is jobban fest a csapat, mint a felkészülés korábbi időszakában. Ezeken a találkozókon nem az eredmény számít, bár a siker kétségkívül önbizalmat ad.

A szakvezető vasárnapra szünnapot adott játékosainak, az erőgyűjtés ma és holnap még hazai környezetben folytatódik. A sportolók a klubház első emeletén lévő konditeremben dolgoznak és a kempingben lévő ­edzőpályán labdás foglalkozásokon vesznek részt.

Szerdán délelőtt

– Csapatunk szerdán délelőtt kel útra Törökországba – mondta Siroki Krisztián technikai vezető. – Az utazók között huszonhárom mezőnyjátékos és három kapus lesz, a küldöttséget pedig Hagyacki József ügyvezető elnök vezeti. Korán reggel ülünk buszra, ­hiszen 7 óra körül már a Ferihegyi repülőtéren kell lennünk, ugyanis 9 óra 15 perckor indul az isztambuli járatunk. Az Európa és az Ázsia határán fekvő metropolisz légikikötőjében átszállunk Antalya felé, hogy aztán busszal tegyük meg a Belekig tartó mintegy negyven kilométeres távolságot. A minden igényt kielégítő szállásunk mellett van az az edzőpálya, amelyen hat felkészülési találkozót vívunk majd. A programunk még nem végleges, miként az ellenfelek is szervezés alatt állnak, de érdekességként elmondhatom, hogy lesz olyan nap, amikor kétszer, délelőtt és délután is pályára lépünk. Terveink szerint először február 3-án ­délelőtt teszteli a fiúkat játék közben a mesterünk. A tíz napos „kirándulás” február 9-én ér majd véget, onnantól kezdve már ismét Mezőkövesden dolgozunk tovább.

ÉM-KT

mezokovesd-mtk-felkeszulesi

Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 2-1 (2-0)

Mezőkövesd, 500 néző. V.: Veizer.

Mezőkövesd Zsóry FC, I. felidő: Dombó – Farkas D., Hudák, Katanec, Vadnai – Mlinar, Onana – Oláh B., Bognár I. – Koszta, Alex.
II. félidő: Horváth T. – Majtán, Pillár, Fótyik, Szalai A. – Iszlai, Varjas Z. – Kalocsai, Baracskai, Cseri – Varjas L. Vezetőedző: Kuttor Attila.

MTK Budapest, I. félidő: Fadgyas – Katona, Talabér, Gengeliczki, Nagy Zs. – Vass P., Jakab, Bayer, Korozmán – Torghelle, Lencse.
II. félidő: Varga – Schrammel, Sziklási, Baki, Deutsch – Szabó D., Kanta, Varjú, Szuhodovszki – Tóth Z., Takács. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerző: Bognár (39.), Koszta (45.), ill. Pillár (öngól, 63.).Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés