Mezőkövesd Zsóry FC: A bajnokság kiszámíthatatlan

Molnár G. (balról) káprázatos gólt szerzett a paksiak ellen, és ma is sokat tehet csapatáért
Molnár G. (balról) káprázatos gólt szerzett a paksiak ellen, és ma is sokat tehet csapatáért - © Fotó: ÉM-Archívum
Mezőkövesd – Szombat délután a hajdúsági megyeszékhelyen küzd a pontokért a mezőkövesdiek focicsapata.

Az NB I-es bajnokság 24. fordulója keretében nagy érdeklődés előzi meg a „szomszédvárak” találkozóját: a 17 órakor kezdődő Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót. A táblázaton egymást követik a csapatok, a hazaiak (34) csak 2 egységgel előzik meg a borsodiakat (32), így megint egy olyan meccs következik, amelyen bármi megtörténhet.

Mivel idegenben lépünk fel, ezért nem mi vagyunk az esélyesek, de ennek most nincs különösebb jelentősége.” Buday Dániel

Minden lehetséges

Kuttor Attila vezetőedzőtől először azt kérdeztük, hogy miként ítéli meg az esélyeiket, és mi a céljuk erre a mérkőzésre, mire ezt a választ kaptuk:

– Hasonló erősségű csapatok küzdelme lesz a mostani, az fog dönteni, hogy aznap ki kerül jobb állapotba: ezt hívjuk pillanatnyi formának. Mondhatom azt is, hogy voltak már jól sikerült mérkőzéseink Debrecenben, de az is igaz, hogy a mezőny tagjai nem arról híresek, hogy győzni mennek a hajdúsági megyeszékhelyre.

A hazaiak mostanában rapszodikusan szerepelnek, erre pedig építhet a vendégcsapat – jegyeztük meg a trénernek, mire így válaszolt:

– Ez a tizenkét csapatos bajnokság minden alakulatára igaz. Semmit nem lehet tudni, elegendő egy jól eltalált lövés, vagy az évtized gólja, célzok a csereként beállt debreceni csatár Ferencváros ellen produkált káprázatos találatára, de arra is, hogy Molnár G. a Paks ellen szerzett nem mindennapi gólt. A nyugalom, amely a házunk táját jellemzi jó és eredményes játékkal párosulhat, bár hozzáteszem: természetesen mindenkinek megvan a maga feszültsége, kinek ezért, kinek pedig azért.

Kapott gól nélkül

Amikor a sárga-kékek két vagy három gólt kaptak, csak egy pontot szereztek, aztán amikor nullán tartották ellenfelüket, mindjárt hárommal „tollasodtak”. Ebből következik, hogy Debrecenben sem szabad egynél több gólt kapniuk…

– A védőmunka valóban nagyon fontos – folytatta Kuttor Attila, majd szavait egy kis ellenkezéssel toldotta meg: – Olyan vágy nincs, hogy csak egy gólt kapjunk, igenis ne kapjunk egyet sem, mert ugye ebben az esetben egészen biztosan nem maradunk pont nélkül. Jogos reményeket akkor táplálhatunk, ha az egész csapat kitesz magáért az elhárítás terén. A debrecenieket ismerjük: fontos, hogy ne engedjük őket lövőhelyzethez, mert közelről és távolról is szeretnek nagy gólokat lőni. Erre is a legjobb tudásunk szerint készítettük fel játékosainkat.

Mindig nagy kérdés, hogy a vezetőedző milyen hadrendet álmodik meg, ez ugyanis alapvetően befolyásolja a kidolgozandó taktikát is. A mezőkövesdiek mestere azt hangsúlyozta: csak a péntek délutáni edzésen derül ki, hogy kik a minden szempontból hadra fogható emberek, ez ugyanis döntően befolyásolja majd a csapat összetételét.

A kövesdieknél sérült nincs, Farkas D. viszont öt sárga lapja miatt nem szerepelhet.

Kolodzey Tamás


A hét végi menü

A 24. forduló programja, március 9., szombat

17.00: Diósgyőri VTK – Puskás AFC
17.00: Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC
17.00: Szombathelyi Haladás – Újpest FC
17.00: Kisvárda Master Good – Budapest Honvéd
17.00: Paksi FC – Mol Vidi FC
19.30: MTK Budapest – Ferencvárosi TC


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Eperjesi, Pillár, Szalai A., Silye – Meskhi – Molnár G., Bertus, Cseri – Koszta, Drazic.Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés