Mezőkövesd vs. Puskás Akadémia – Ismét győzelemre játszanak

Akt.:
Drazictól (fehérben) gólt, vagy gólokat várnak Mezőkövesden
Drazictól (fehérben) gólt, vagy gólokat várnak Mezőkövesden - © Fotó: ÉM-Archívum
Mezőkövesd – Újra hazai környezetben szerepel szombaton este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A 7. forduló, eredetileg készített sorsolása szerint a Puskás Akadémia FC lett volna a pályaválasztó, de a felcsúti stadion gyepszőnyege tönkrement, ezért – a klubok megegyezése alapján, az MLSZ hozzájárulásával – a borsodiak otthonában szombaton 19 óra 30 perctől játszanak a csapatok.

Még Tóth Mihály

Kuttor Attila vezetőedző két meccsre szóló eltiltását a szövetség nem felezte el, így a szakember még nem ülhet a kispadra, helyette Tóth Mihály másodedző irányít, a nyilatkozatot pedig – mint korábban már olyan sokszor – megint Tóth László szakmai igazgató adja.

– Természetesen nagyon rossz érzés számomra, hogy a kialakult szituációban nem tudok a csapatnak segíteni – közölte Kuttor Attila, majd hozzátette: – Ebből a szempontból nekem gyötrelmes volt a Fradi elleni találkozónk és az lesz a szombat esti is.

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es idény őszi szezonjában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A szakmai munka első számú felelősétől először megkérdeztük, hogy a múlt héten, a zöld-fehérekkel szemben nem lett volna-e helyesebb döntés a két csatáruk beküldése helyett egy támadót és egy védőt frontba dobni, továbbá arra is választ kértünk, hogy – akár időhúzás céljából – miért nem használták ki harmadik cseréjüket, mire azt a választ kaptuk:

– Tipikusan azzal a szindrómával állunk szemben, ha tudjuk, hogy le fogunk esni, akkor előtte leülünk. A labdarúgásban az a helyes filozófia, hogy mindig győzelemre kell játszani. Nos, aki megnézte a Ferencváros elleni 90+4 percünket, jól láthatta, hogy sikerre törtünk, vagyis ami történt, ezt szolgálta. Mindenkinek jelentem, hogy most is 3 pontért megyünk a csatába, az viszont, hogy ebből a tervből mi jön ki, már más kérdés.

Nagy igazságok

A mester nem ment el szó nélkül az utolsó percekben kapott gólok mellett sem, hiszen ezek következtében öt ponttal kevesebb egymás áll a nevük mellett.

– Visszafelé nem nézünk, nem kesergünk, a sebeket már felesleges nyalogatni. Dolgozunk tovább, és abban hiszünk, hogy megfordul nálunk a széljárás.

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Kuttor Attila a nagy igazságok közé sorolta azt is, hogy utolsó két hazai összecsapásukon nem találtak a kapuba, miképpen támadóik sem remekelnek…

– Van a labdarúgásnak néhány alapszabálya – folytatta a tréner. – Az egyik így hangzik: mindenképpen rúgjál gólt, de ne kapjál egyet sem. Azt látni kell, hogy azokkal szemben, akiktől 1–0-ra alulmaradtunk, a játékot illetően abszolút partiban voltunk. Kétszer is szerencsétlen körülmények között rezdült a hálónk, az FTC ellen ráadásul ugyanannyi lehetőségünk adódott, mint vendégünknek. Ami pedig a Puskás Akadémia FC elleni találkozónkat illeti: akármilyen szemszögből vizsgálódom, nem hiszem, hogy a papírforma arról árulkodna, hogy nekünk kell nyernünk. Gondolok a háttérre, a játékoskeretre, és a tavalyi helyezésre is. Ebben a tizenkettes mezőnyben nincs helye az esélylatolgatásnak.

Szalai nem játszik

A hazaiaknál Iszlai, akit térd­szalag-szakadása miatt operáltak, sérült, míg az FTC ellen kiállított Szalai A. egy mérkőzésre szóló eltiltását most tölti le.

Kolodzey Tamás


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC tervezett együttese: Dombó – Vadnai, Hudák, Pillár, Silye – Mevoungou, Tóth B. – Koszta, Vajda S., Cseri – Drazic


Lázár távozott Mezőkövesdről
Mezőkövesd - A jobb oldali védő Lázár Pál 2017 nyarán érkezett a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapatához, és a sárga-kékek színeiben tizennyolc bajnoki mérkőzésen egy gólt szerzett és két gólpasszt adott. A játékos és a klub, a kiadott közlemény szerint, közös megegyezéssel bontott szerződé...

A Ferencváros után a Puskás Akadémiát is hazai pályán fogadja a Mezőkövesd Zsóry FC
Mezőkövesd - A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága néhány meccsel kapcsolatban változtatást eszközölt. A labdarúgó NB I 7. fordulójában az eredetileg szeptember 1-jére (szombat), 19.30-ra tervezett Debreceni VSC – Szombathelyi Haladás mérkőzést televíziós közvetítésre jelölték ki, így 17...Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés