Legénycsók lett matyóföld tortája

Gyorsan elfogytak a torták
Gyorsan elfogytak a torták - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A saját maga által kitalált fix receptúra szerint készítette el.

A Matyó Kertbarát Egyesület idén először hirdette meg nemrégiben a Matyóföld Tortája elnevezésű versenyt. A kilenctagú szakértő zsűri hat alkotás közül választotta ki a legjobbat, amely a mezőkövesdi Oroszné Árvai Nóra Legénycsók elnevezésű tortája lett. A süteményeket a Múzeumok Éjszakáján a Takács István Gyűjteményben kóstolhatta meg a közönség és mind a hat húszszeletes torta percek alatt elfogyott.

Saját fantázia

– Cukrász végzettségem van és szeretek is otthon sütni a családnak, úgy gondoltam, próba-szerencse, bánni fogom, ha kihagyom a versenyt. Ez jobb volt, mint néhány éve a Szakma Sztár Fesztivál, nem voltam időhöz kötve, s otthon készíthettem el a tortát, másrészt a saját fantáziámra alapozhattam, nem pedig egy megadott receptúra szerint dolgoztam. Itt volt az alkalom, hogy kipróbáljam magam, mire jutok a saját képzelőerőmmel – mondta a fiatal alkotó.

– Legénycsóknak neveztem el a tortát, van benne kakaós piskóta és mogyorógrillázsos piskóta, karamellás, mogyorós csokoládés, illetve fehér csokoládés krém, valamint, hogy legyen benne egy kis gyümölcs is, meggyes-rumos zseléréteg is érezhető benne – árulta el Oroszné Árvai Nóra.

Elmesélte, egyszer sütötte meg a verseny előtt, a családot kínálta meg belőle, a versenyre pedig élesben, a saját maga által kitalált fix receptúra szerint készítette el. Hogy mennyi kalóriát tartalmaz, még nem számolta ki.

– Még nem tudom, hogy jövőre is nevezek-e a versenyre, szeretnék, de akkor államvizsgázom. Érdemes megpróbálni mindenkinek a sütést, szoros volt a verseny, mindenki szépet és finomat alkotott. Aki érez magában aktivitást, rosszat nem tud vinni, érdemes megpróbálni – tanácsolta az idei győztes.

– TB –Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés