Hőmegtakarítás a mezőkövesdi Zsóryban

By paszti
Hőmegtakarítás a mezőkövesdi Zsóryban
Mezőkövesd – Megkezdődött a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő hőenergetikai fejlesztése Mezőkövesden. A beruházás teljes költsége mintegy 180 millió forint.

A hőenergetikai fejlesztés a KEOP 4.2.0/ B/09-2010-0010 „Helyi hő-és hűtési energiaigény kielégítése, megújuló energiaforrásokból” című pályázat keretében valósul meg, melyhez 50% önerőt biztosít Mezőkövesd  Önkormányzata. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A nagyszabású fejlesztés célja, a fürdőben elhasznált gyógyvíz újrahasznosítása. A vizet elsődlegesen az épület fűtésére fogják felhasználni, de ezen túlmenően padló, vagy a vízfűtésére is alkalmas lehet. A rendszer egyik fontos eleme egy nagy teljesítményű hőszivattyú beépítése lesz, amely a vízforgatását fogja segíteni. A projekt kivitelezése a közelmúltban kezdődött meg.
A hőmegtakarítási pályázat munkálatai ezt követően a fürdő épületében fognak folytatódni, ahol igyekeznek majd a lehető legkisebb fennakadásokkal elvégezni a szükséges műveleteket, hogy a kivitelezés ne zavarja a fürdő vendégeit. A beruházásnak köszönhetően egyebek mellett az új wellness részleg padlófűtése, a régi  közlekedő rész, valamint a földszinti és az emeleti öltöző fűtése is megvalósul. A beruházás teljes egészében augusztus 16-áig készülhet el a tervek szerint.Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés