DVTK vs. Mezőkövesd – Még a Ferencvároshoz is győzni mennek

Akt.:
Vajdáék Diósgyőrben kezdenek
Vajdáék Diósgyőrben kezdenek - © Fotó: ÉM-archívum
Mezőkövesd – Az NB I-es borsodi rangadón pontjai számának gyarapítására törekszik a Mezőkövesd Zsóry FC.

Az élvonalbeli bajnokság 19. fordulója, a tulajdonképpeni tavaszi nyitány, rögtön pikáns párosítást hozott. Szűkebb pátriánk két reprezentánsa szombaton 17 órától a Diósgyőri Stadionban feszül egymásnak, az összecsapás iránt pedig természetesen élénk érdeklődés nyilvánul meg.

Egy rajtgépből

Kuttor Attilától, a sárga-kékek vezetőedzőjétől először azt kérdeztük, hogy az alapozásra szánt és a korábbitól rövidebb idő alatt maradéktalanul elvégezték-e az általa kiszabott penzumot, mire a szakvezető így felelt:

– Az úgy van a mi világunkban, hogy valamennyien hiszünk a magunk mögött hagyott dolgos napokban. Vagyis ilyenkor mindenki optimista, és semmi okunk arra, hogy ellenkező előjelű nyilatkozatot adjunk. Az egy hónaphoz alkalmazkodtunk, ezt tették a riválisaink is, kifogást senki nem nyújthat be. Úgy kell fogalmaznom, hogy ugyanabból a rajtgépből indulunk, a célba pedig úgyis a jobbak és a gyorsabbak érnek. A Mezőkövesd Zsóry FC pedig természetesen mindenkitől jobb és gyorsabb akar lenni, ez a sport alapvető filozófiája.

DVTK vs. Mezőkövesd - Ön szerint mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A trénertől megtudakoltuk a konkrét tavaszi céljukat is, erre nevetve így válaszolt:

– Az összes meccsünket meg akarjuk nyerni, de főleg az előttünk lévőt, a február 2-án, szombaton következőt.

A jövő zenéje

Kuttor Attila végszavába úgy kapaszkodtunk bele, hogy ebben a bizonyos összesbe eleve belekalkulálták a létező legjobb rajtot, mire a fiatal mester nem tagadta meg önmagát:

– Az magától értetődik, hogy legjobbunkat akarjuk nyújtani Diósgyőrött. Ez azonban a Mezőkövesd esetében nem újság, hiszen mi még az Üllői útra is győzni megyünk. Arra emlékeztetem a sportág barátait, hogy legutóbb 1-0-ra diadalmaskodtunk a DVTK vendégeként, persze tudom, hogy az akkor volt, ezt a meccset pedig most játsszák, így a majdani történések egyelőre a jövő zenéjét adják.

A két alakulat táblázaton elfoglalt helyéből akár a motivációra is lehet következtetni… – jegyeztük meg, mire a vezetőedző felkapta a fejét:

– A hajráerő mindkét oldalon azonos, éspedig az aktuális rivális elfektetése. Ez a gondolatmenet erre a kilencven percre is vonatkozik. A tabellát felesleges nézni, a pályára lépők fejében ez meg sem fordul. Egész héten erre a csatára hangoltunk, jól tudjuk, hogy mik a diósgyőriek erősségei és gyengéi. A taktikai értekezleteinken ezekről többször is szó volt, a nyilvánosság elé viszont nem tárhatjuk a titkainkat. A fiúknak elmondtuk, miként tapintsanak rá a hazaiak „hiányosságaira” és abban bízunk, hogy ezt meg is teszik.

Nincs bérelt hely

A fürdővárosiak a holtidényben több játékost is igazoltak, az edzőmeccsek összetételéből pedig az tűnt ki, hogy ketten, éspedig Bertus és Pekár beépültek, kezdőkké váltak…

– Amikor „valaki” igazol, erősíteni akar – folytatta Kuttor Attila. – A látszat nem jelent semmit, ugyanis nálunk nincsenek bérelt helyek, a pályán mindenkinek be kell bizonyítania, hogy kihagyhatatlan az együttesből. Vagyis a mutatott teljesítményük alapján a játékosok maguk írják a jelenüket. Itt említhetem meg azt is, hogy Szelesnek öt sárgája van, ezért nem szerepelhet, kiesése azonban semmiféle zavart nem okozhat, keretünk huszonkettes, és aki a helyére kerül, semmivel nem rosszabb, mint az éppen kieső láncszem.

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A kezdőcsapat felől is informálódtunk, célozva Iszlai, Koszta és Tóth B. felépülésére, mire megtudtuk, hogy a kövesdieknek sok influenzás embere van, ezért a nyitott kérdésekre házon belül csak szombaton dél körül kapnak választ.

Kolodzey Tamás


A program: 19. forduló, február 2., szombat

14.00: MTK Budapest – Paksi FC
17.00: Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC
17.00: Debreceni VSC – Újpest FC
17.00: Mol Vidi FC – Puskás Akadémia FC
17.00: Szombathelyi Haladás – Kisvárda Master Good
19.30: Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd


Miskolc - Szombaton 17 órakor elkezdődnek az OTP Bank Liga tavaszi küzdelmei. Az öt meccse veretlen DVTK a Mezőkövesdet fogadja a bajnokság 19. fordulójában. A találkozó előtt sajtótájékoztatót tartottunk, melyen Fernando Fernández válaszolt az újságírók kérdéseire.  Fernando Fernández: - ...

George Menougong
Mezőkövesd, Miskolc – A mindkét klubban, Diósgyőrben és Mezőkövesden is szereplő támadó ott lesz szombaton a lelátón. Mindkét csapattal nyert másodosztályú bajnokságot (egy harmadikat korábban a Nyíregyházával), és mind a két klub a „szíve csücske”. A kameruni származású George Menougong 2010 ele...

Következik az idei második közös felvonás
Miskolc, Mezőkövesd - Az átigazolási időszak még 15 napig tart, a tavaszi nyitány után is lehet a keretet frissíteni. A labdarúgó NB I szombati, tavaszi rajtjára készülnek a csapatok. A két megyebeli együttes éppen egymás ellen csap majd össze, ugyanis a 17.00-tól a Diósgyőri Stadionban DVTK–Mező...

A középpályás Szeles (balról) indít akciót a Lokomotiva Kosice elleni mérkőzésen
Mezőkövesd - Remekül sikerült a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapatának szombati bajnoki főpróbája. Sokan aggódtak az időjárás miatt: hideg és hó, mi lesz a pályákkal, nagy a sérülésveszély… Aztán kiderült, hogy mindkét mezőkövesdi pálya remek állapotban volt (nagyszerű munkát végeztek a pá...Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés