Bearanyozódott a Nyughatatlan harmadik albuma

Kovács Kornél az elismeréssel
Kovács Kornél az elismeréssel
Debrecen – A cívisvárosbeli kötődésű zenekar – mely 2010-ben alakult – tavasszal bejárta az ország klubjait, és az ország legnagyobb fesztiváljain is koncertezett a nyáron. Harmadik nagylemeze pedig szép számban fogyott: a 2016-ban megjelent, Földobom című album az idén aranylemez lett.

– Az utóbbi időben csak bakeliteket vásárolok, CD-t csak akkor, ha nagyon megfog egy zenekar produkciója, és szeretném a koncertélményt meghálálni nekik a buli után. Úgyhogy ismerem ezt a lelkesítő érzést, épp ezért esik nagyon jól, ha koncert után tíz-egynéhány lemezt el tudunk adni – mondta Kovács Kornél, az együttes énekes-gitárosa.

A Nyughatatlan bearanyozódott nagylemezén tíz saját dal található, az „Ég veled” című dalukra nemrégen forgattak videoklipet. A Johnny Cash életét feldolgozó filmről elnevezett banda – ahogy azt a névválasztás is bizonyítja – erősen kötődik az autentikus country és rockabilly stílushoz. Első albumukon még Johnny Cash-nek hódoltak feldolgozásaikkal, míg második, Jaj című nagylemezükön már megjelentek saját, magyar nyelvű számaik is, amelyek mintegy szintézisei az ’50-es évek amerikai zenéinek és a magyaros, búval vigadó nótáknak. 2016-ra pedig egész albumnyi saját számmal örvendeztették meg rajongóikat – derül ki a csapat legfrissebb híranyagából.

Sajátosan magyar

A Földobom afféle beérés folyamataként értékelhető, stílusát és szövegét tekintve is. A banda a megfelelő mértékben rázta le magáról a „tribute band”-ek (azaz a tevékenységükkel más, jeles előadók munkássága előtt tisztelgő zenekarok) merev mozdulatlanságát. Kellő részleteket megtartva eredeti koncepcióikból, magából Johhny Cash-ből, olyan ütőképes, sajátosan magyar hangulatú lemezt farigcsáltak, amelyet a rajongóknak – mit volt mit tenniük – muszáj volt megvenniük – olvasható az összefoglalóban.
A Nyughatatlan tagjai természetesen mindezek után sem nyugszanak: az idén ősszel koncerteznek Debrecenben, Mezőkövesden, Hajdúszoboszlón, és előttük van egy szlovák–cseh–olasz turné is.

HBN

 Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés